Η Βόρεια Κορέα δηλώνει έτοιμη για ΠΟΛΕΜΟ με τις ΗΠΑ - "Θα βγάλουμε το σπαθί μας και θα νικήσουμε"

Αμερικανοί, νοτιοκορεάτες και ιάπωνες προειδοποιούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Έτοιμη για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνει η Πιονγκ Γιανγκ, την ώρα που αμερικανικό υποβρύχιο φτάνει σε λιμάνι της Νότιας Κορέας. Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε ασκήσεις με πραγματικά πυρά, τιμώντας την 85η επέτειο από την ίδρυση του στρατού της χωράς.

Η επίδειξη ισχύος συνεχίζεται στην κορεατική χερσόνησο. Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Μίσιγκαν έφτασε στο λιμάνι Μπούσαν της Νότιας Κορέας. Είπαν πως η παρουσία του στην περιοχή γίνεται για λόγους ανεφοδιασμού. Ωστόσο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν βλέπει τις κινήσεις Τραμπ ως απόλυτη πρόκληση.

«Όσο οι ΗΠΑ βγάζουν το σπαθί τους από το θηκάρι για να μας λιώσουν, θα βγάλουμε κι εμείς το σπαθί μας της δικαιοσύνης και θα νικήσουμε», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στην βόρεια Κορέα.

Ο Τραμπ ενημερώνει σύσσωμη τη Γερουσία για τη Βόρεια Κορέα, ενώ συζήτησε τηλεφωνικά το θέμα και με την Άνγκελα Μέρκελ.

Αμερικανοί, νοτιοκορεάτες και ιάπωνες προειδοποιούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να σταματήσει τις προκλήσεις, τονίζοντας ότι θα λάβουν «ανυπόφορα τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Πιονγκ Γιανγκ».

Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνει και το ενδεχόμενο συνεργασίας Κίνας-Ρωσίας για την αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής απειλής, τη στιγμή που πριν από λίγο καιρό Ρώσοι και Αμερικανοί φωτογράφιζαν την Κίνα ως προστάτη του Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top