ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ στην "καρδιά" του Παρισιού με ΝΕΚΡΟΥΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ σύσκεψη συγκάλεσε ο Ολάντ

Για τρομοκρατικό χτύπημα μιλούν οι αρχές, λίγα 24ωρα πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία! Πρώτη ανάρτηση: 20-04-2017 22:40

ΤΡΟΜΟΣ ξανά στην Ευρώπη, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία. Το βράδυ της Πέμπτης ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ σε περίπολο αστυνομικών με όπλο τύπου Καλάσνικοφ. Από την επίθεση, σκοτωθηκε ένας ένστολος και τραυματίστηκε άλλος ένας, ο οποίος χαροπαλεύει. 

Κάποια ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι και ο δεύτερος αστυνομικός κατέληξε τελικά στα τραύματα του, ωστόσο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών το διέψευσε. 

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ - ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νεκρός είναι και ο δράστης που άνοιξε πυρ ενάντια στην αστυνομία. Ο δράστης επιχείρησε να αποδράσει με τα πόδια, όμως συνάδελφοι των αστυνομικών τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές, οι οποίες εξετάζουν το σπίτι του, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Παρισιού. 

Η αστυνομία φέρεται να αναζητά και δεύτερο δράστη, για τον οποίο έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκε ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε για αρκετή ώρα πάνω από την γαλλική πρωτεύουσα, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές κατέκλυσαν την πολυσύχναστη περιοχή.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας. Το μετρό που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης έχει αποκλειστεί, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ -ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΟΛΑΝΤ

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Ελιζέ υπό τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ.

Αν και τα πρώτα λεπτά της επίθεσης δεν ήταν ξεκάθαρο αν επρόκειτο ή όχι για τρομοκρατικό χτύπημα και οι αρχές εξέταζαν όλα τα σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο ένοπλης ληστείας, τελικά όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα, πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και την υπόθεση έχει ήδη αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία .

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Τρίτης είχαν συλληφθεί στην Μασσαλία δύο άτομα,καθώς θεωρήθηκαν ύποπτα ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα ενόψει των γαλλικών εκλογών.  

ΦΩΤΟ twitter, LEPARISIEN, REUTERS, AP, - ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top