Τουρκία:Συνελήφθησαν 19 ύποπτοι τζιχαντιστές-Σχεδίαζαν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στο δημοψήφισμα

Φόβοι για μπαράζ επιθέσεων

Τουρκία:Συνελήφθησαν 19 ύποπτοι τζιχαντιστές-Σχεδίαζαν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στο δημοψήφισμα

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα Τρίτη 19 άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν επιθέσεις δολιοφθοράς, προκειμένου να διαταράξουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, την Κυριακή.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, πρόκειται για 10 Τούρκους και 9 Σύρους, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Σμύρνη, στο πλαίσιο μιας έρευνας για την αποτροπή των σχεδίων του ΙΚ.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια, όπου διέμεναν οι ύποπτοι βρέθηκαν πολλά έγγραφα που αφορούν την τζιχαντιστική οργάνωση,  Ισλαμικό Κράτος, καθώς και στολές μάχης. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι οι συλληφθέντες βρίσκονταν σε επαφή με μέλη του ΙΚ στη Συρία.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Al-Naba, οι τζιχαντιστές του ΙΚ κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να εξαπολύσουν επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα στην Τουρκία, κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που αποδίδονται από τις αρχές είτε στο Ισλαμικό Κράτος, είτε στους Κούρδους αντάρτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top