ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ο Ερντογάν: "Θα εγκρίνω τη θανατική ποινή!"- Κλείνει την πόρτα της ΕΕ

Οργίασε πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος- Πρώτη Ανάρτηση 10-04-2017 19:03

Οργίασε πάλι ο Ερντογάν σε ομιλία του, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και στη θανατική ποινή.

«Αγαπητοί αδελφοί μου, χθες είμασταν στη Σμύρνη» είπε. «Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονταν στις πλατείες. Περιμέναμε μήπως μας ρίξουν στη θάλασσα, αλλά δεν ήρθε κανένας. Γιατί θα ρίξεις τον κόσμο στη θάλασσα; Να ξέρεις τα όριά σου. Αλλά αυτοί δυστυχώς ανατροφή μηδέν» σχολίασε ειρωνικά.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν βγει το “όχι”, θα σας ρίξουμε και πάλι στην θάλασσα της Σμύρνης», εννοώντας ότι θα κάνουν ό,τι ο Κεμάλ Ατατούρκ στους Έλληνες το 1922, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. 

Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο Ερντογάν, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά την…. «μεγαλοψυχία» του, λέγοντας πως δεν θα πνίξει όσους πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα- αυτό θα το έκανε μόνο για Έλληνες, λέει -αλλά θα τους κάνει μουσείο! 

«Αλλά εσύ πώς μπορείς να κάνεις τα ίδιο; Εσύ πώς μπορείς να βλέπεις τους ανθρώπους που ψηφίζουν ‘ναι’ ως Έλληνες; Είναι τόσο αχρείοι» συνέχισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος «απογείωσε» την ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της θανατικής ποινής κι ότι αυτό δεν αλλάζει! Θεωρεί, μάλιστα, σίγουρη την επαναφορά της, καθώς -όπως λέει- και η αντιπολίτευση τη στηρίζει και τη θέλει. 

«Μετά τις 16 Απριλίου ο Κιλιτσντάτογλου τί λέει; ‘Εγώ λέω ναι στην θανατική ποινή’ λέει. Έτσι είπε. Ο κ. Μπαχτσελί, άλλωστε, σε αυτό το ζήτημα έχει καθαρή άποψη και την ανακοίνωσε. Ξέρω και την απόφαση του κ. Γιλντιρίμ, κι εκείνου είναι οριστική. Και όταν αυτή η απόφαση έρθει σε μένα, εγώ θα την εγκρίνω» τόνισε.

Κομισιόν: Θανατική ποινή και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πάνε μαζί!

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν υπογράμμιζε με κάθε τρόπο ότι «ο κόσμος δεν είναι μόνο η ΕΕ» κι ότι «ας μην μπούμε στην ΕΕ, εγώ θα εγκρίνω τη θανατική ποινή!» για να λάβει την αποστομωτική απάντηση της Κομισιόν, μέσω του Γιούνκερ: «Αν επαναφέρετε τη θανατική ποινή, τέλος το θέμα της ένταξης της ΕΕ!».

Η Κομισιόν τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι μια χώρα με θανατική ποινή δεν μπορεί να έχει ευρωπαϊκές βλέψεις κι ότι, αν η θανατική ποινή τελικά επικρατήσει στην Τουρκία, παύει κάθε διαδικασία ένταξης της χώρας στην Ένωση.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακόμη και το εγγονάκι του έριξε στη μάχη του δημοψηφίσματος ο Ερντογάν! ΦΩΤΟ

Ερντογάν: Μετά τις 16 Απριλίου η θανατική ποινή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top