ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ο Ερντογάν! Δεν θα πνίξει όσους λένε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αυτά τα κάνει μόνο στους Έλληνες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας πάντως δεν δίνουν σημασία σε τέτοιες "κραυγές" και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται καθημερινά-Πρώτη ανάρτηση: 05-04-2017 16:48

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία φλερτάρουν καθημερινά με χαρτί του εθνικισμού στο πλαίσιο της προεκλογικής τους καμπάνιας, φέρνοντας μέχρι και παραδείγματα της ιστορίας και μάλιστα της πρόσφατης εναντίον των Ελλήνων.

Πρόσφατα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «Αν βγει το “όχι”, θα σας ρίξουμε και πάλι στην θάλασσα της Σμύρνης», εννοώντας ότι θα κάνουν αυτό που έκανε και ο Κεμάλ Ατατούρκ στους Έλληνες το 1922, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. 

Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά την…. «μεγαλοψυχία» του, λέγοντας πως δεν θα πνίξει όσους πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα- αυτό θα το έκανε λέει μόνο για Έλληνες-αλλά θα τους κάνει μουσείο! 

«Εμείς αυτούς που λένε ΟΧΙ δεν θα τους ρίξουμε στη θάλασσα. Εμείς για αυτούς που λένε ΟΧΙ θα ιδρύσουμε ένα ειδικό συμβολικό μουσείο και θα τους βάλουμε μέσα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «ανάγωγο» τον Χιουσνού Μποζκούρτ.

«Ποιος είσαι εσύ; Να γνωρίζεις τα όρια σου... Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις στην Σαμψούντα, την Αμάσια, τη Σίβας. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις. Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός είναι Έλληνες; Εμείς, τους Έλληνες ρίξαμε στη θάλασσα! Ο αρχηγός του κόμματος λέει “δεν το βρίσκω σωστό”», πρόσθεσε ο Ερντογάν, καλώντας τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να διαγράψει αυτόν τον άνθρωπο γιατί «διαμελίζει την χώρα».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας πάντως δεν δίνουν σημασία σε τέτοιες "κραυγές" και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται καθημερινά.

 Νεαροί Ευέλπιδες εξασκούνται στις πολεμικές τέχνες, κάνοντας θεαματικές κινήσεις αυτοάμυνας, που μοιάζουν πολύ ρεαλιστικές.

Η επίδειξη πολεμικών τεχνών περιλαμβάνεται στην εκπαίδευση των Ευέλπιδων, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις εντυπωσιακότατες ασκήσεις ακριβείας με όπλα.

Στον Έβρο, το ανθρώπινο δυναμικό και τα άρματα της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας έκαναν την περασμένη εβδομάδα άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Σκληρή και η εκπαίδευση στο Πολεμικό Ναυτικό, τα στελέχη του οποίου διεξάγουν αυτές τις μέρες σε Σαρωνικό, Μυρτώο και Αιγαίο Πέλαγος, τις ασκήσεις «ΑΣΤΡΑΠΗ» και «ΟΡΜΗ», με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, ελικοπτέρων και ομάδων της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών. Οι ασκήσεις ολοκληρώνονται Πέμπτη και Παρασκευή.  

Την Παρασκευή τελειώνει και η πολυεθνική, διακλαδική, άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», με αιχμή του δόρατος την Πολεμική Αεροπορία. Το ΓΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη χθεσινή χαμηλή πτήση πέντε μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη και την Αττική, καθώς και από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και το Στενό του Ευρίπου.

Παράλληλα, παράταση μέχρι τις 10 Απριλίου πήρε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, όσον αφορά το Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top