Αναταραχή στον Λευκό Οίκο: Από "Πρώτη Κόρη" σε "Σύμβουλος Προέδρου" η Ιβάνκα!

Το "κορίτσι του μπαμπά" προκαλεί αντιδράσεις

Αναταραχή στον Λευκό Οίκο: Από "Πρώτη Κόρη" σε "Σύμβουλος

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι η Πρώτη Κόρη, Ιβάνκα Τραμπ, είναι η νέα σύμβουλος του Προέδρου. Ναι, του μπαμπά της, Ντόναλντ Τραμπ.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Ιβάνκα να λειτουργεί σαν σκιά του πατέρα της. Είναι δίπλα του σε συζητήσεις με αρχηγούς κρατών και σε εκδηλώσεις, περισσότερο κι από Πρώτη Κυρία. Τελευταία, μάλιστα, όταν η Άγκελα Μέρκελ, Καγκελάριος της Γερμανίας, επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο, η διαρκής παρουσία της Ιβάνκα στη συνάντηση προκάλεσε αντιδράσεις. Έτσι, εκείνη έλαβε τον τίτλο του «συμβούλου» για να κατευνάσει τα πνεύματα. Θα εργάζεται, μάλιστα, αμισθί, όπως υποστηρίζει.

«Έχω ακούσει τις ανησυχίες που έχουν μερικοί με τον συμβουλευτικό μου ρόλο στον Πρόεδρο σε προσωπική βάση. Συμμορφώνομαι εθελοντικά με όλους τους δεοντολογικούς κανονισμούς και θα υπηρετήσω ως άμισθος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο, υπαγόμενη στους ίδιους κανονισμούς όπως και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η Πρώτη Κόρη.

Το ότι πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για συγκρούσεις συμφερόντων και νεποτισμό είναι κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί τον Τραμπ. Η Ιβάνκα φαίνεται ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να επηρεάσει τον Πρόεδρο τόσο πολύ, ενώ ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, είναι ήδη, από την πρώτη κιόλας μέρα, σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, με τεράστια επιρροή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top