ΦΩΤΙΑ στα Βαλκάνια! Ο Ερντογάν απειλεί το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Θα λογοδοτήσετε

Φόβοι Γιούνκερ για πόλεμο

Τον φόβο του ότι θα ξεσπάσει πόλεμος στα Βαλκάνια εξέφρασε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την ώρα που ο Ερντογάν συνεχίζει τον παραληρηματικό του λόγο και απειλεί θεούς και δαίμονες.

«Όσο συνεχίζετε να αποκαλείτε τον Ταγίπ Ερντογάν δικτάτορα, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα σας αποκαλεί φασίστες και ναζιστές. Δεν ζωγραφίζουν σβάστικες στους τοίχους των ναών μας; Έι, κυβέρνηση, που είσαι; Γιατί τους επιτρέπεις να ζωγραφίζουν σβάστικες; Δεν καταστρέφουν τα παράθυρα και τους σκελετούς των τζαμιών μας;» φωνάζει.

Τα πυρά του δέχτηκε και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Όπως είπε ο ίδιος, απαγόρευσαν την είσοδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Daily Sabah στο όργανο της ΕΕ. Αυτή η κίνηση τoν έκανε έξαλλο.

Την ίδια ώρα, Βούλγαροι εθνικιστές έκλεισαν τρεις μεθοριακές διαβάσεις με την Τουρκία, για να εμποδίσουν ψηφοφόρους που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας να πάνε στη χώρα για να ψηφίσουν.

Ο φόβος για ξέσπασμα πολέμου στα Βαλκάνια φουντώνει. Από τη μια, η παρεμβατική στάση Ερντογάν στις εκλογές της Βουλγαρίας και, από την άλλη, ο Τραμπ, ο οποίος, με τη ρητορική του, ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές χώρες να αποχωρήσουν από την ένωση. Ο Γιούνκερ προειδοποίησε τον Αμερικανό πρόεδρο: «Μην το λέτε αυτό, μην καλείτε άλλους να φύγουν, διότι αν καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχετε ένα νέο πόλεμο στα δυτικά Βαλκάνια».

Κι ενώ η διπλωματία βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί, ο εφιάλτης του Αιγαίου ξυπνά και πάλι. Δώδεκα άνθρωποι πνίγηκαν, όταν το φουσκωτό με το οποίο προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα βυθίστηκε στα ανοιχτά του Κουσάντασι, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Πέντε παιδιά και δυο γυναίκες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα. Τρεις αγνοούνται. Πέντε σώθηκαν. Μεταξύ αυτών βρίσκονται δύο Τούρκοι διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top