Η Ιβάνκα Τραμπ αποκτά δικό της γραφείο στον Λευκό Οίκο

Χωρίς όμως μισθό και τίτλο

Η Ιβάνκα Τραμπ αποκτά δικό της γραφείο στον Λευκό Οίκο

Στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου (εκεί όπου χτυπά η καρδιά της εκτελεστικής εξουσίας) μετακομίζει και επίσημα η κόρη του προέδρου Τραμπ, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ρόλος της ίδιας, αλλά και του συζύγου της στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ, είναι πλέον κεντρικός. 

Σύμφωνα με την παραπάνω πηγή, η 35χρονη κόρη του Τραμπ θα αποκτήσει τον δικό της χώρο στη Δυτική Πτέρυγα, καθώς και πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες και κυβερνητική τηλεφωνική συσκευή. Ωστόσο, δεν αναμένεται να αποκτήσει επίσημο τίτλο και δεν θα λαμβάνει μισθό.

Ο νομικός της εκπρόσωπος -σύμφωνα με το Politico- περιέγραψε τα νέα της καθήκοντα: «Θα είναι τα αφτιά και τα μάτια του Τραμπ», ενώ θα τον συμβουλεύει και σε σειρά θεμάτων.Σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο σύζυγός Τζάρεντ Κάσνερ.

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπου μέλος της οικογένειας του προέδρου να έχει τόση επιρροή. 

Παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ υπάρχει νομοθεσία που βάζει φραγμούς στο διορισμό μελών της οικογένειας του προέδρου, ωστόσο, ο ίδιος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο στην επιλογή των συνεργατών του.Στο προσκήνιο επανέρχεται, μοιραιά, και το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων: ο Τραμπ μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, δηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις του απασχολούν την υπόλοιπη οικογένεια. 

Όμως η οικογένεια πέρασε πλέον τις πύλες του Λευκού Οίκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top