ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών ο δράστης του Ορλί- Σε συνεχή συναγερμό το Παρίσι

Απειλή για βόμβα στα γραφεία του Οικονομικού Γενικού Εισαγγελέα

Το βίντεο ντοκουμέντο από την ώρα της επίθεσης του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο Ορλί είδε σήμερα, Δευτέρα, το φως της δημοσιότητας. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε σημάνει και πάλι συναγερμός στο Παρίσι, μετά από απειλή για βόμβα στα γραφεία του Οικονομικού Γενικού Εισαγγελέα.

Ο 39χρονος Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ πετάει κάτω την σακούλα που κρατάει κι ορμάει από πίσω στη στρατιωτίνα που περιπολεί στο αεροδρόμιο Ορλί. Τη σέρνει οπισθοχωρώντας. Τη χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινη ασπίδα. Εκείνη σηκώνει τα χέρια της.

Μετά από λίγο τη σπρώχνει προς τα εμπρός. Άλλοι δύο στρατιώτες τούς ακολουθούν από απόσταση. Τα όπλα προτεταμένα... Ο δράστης ρίχνει κάτω τη στρατιωτίνα και προσπαθεί να της πάρει το όπλο. Τον πυροβολούν. Ο Μπελκασέμ πέφτει νεκρός. Έχουν περάσει μόλις 3 λεπτά. 

Οι τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του έδειξαν ότι κάθε άλλο παρά νηφάλιος ήταν. Είχε καταναλώσει αλκοόλ που αναλογεί σε ενάμισι μπουκάλι ουίσκι, κάνναβη και κοκαΐνη. Αυτό εξηγεί την ανεξέλεγκτη πορεία του. Κατά την έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε μια μασέτα.

Στο παραλήρημά του, ο τυνησιακής καταγωγής δράστης φώναζε έτοιμος να πεθάνει για τον Αλλάχ. Είχε καταδικαστεί πολλές φορές για διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές. Οι αρχές άφησαν ελεύθερους τον αδελφό, τον ξάδελφο και τον πατέρα του, που γνώριζε τον εθισμό του. «Ο γιος μου δεν ήταν ποτέ τρομοκράτης. Ποτέ δεν έκανε προσευχή και πίνει. Υπό την επίδραση του αλκοόλ και της κάναβης, να που φτάνει κανείς» είπε ο πατέρας του.

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το πρωί της Δευτέρας, η απειλή για βόμβα στο γραφείο του Οικονομικού Γενικού Εισαγγελέα, κοντά στην Όπερα, προκάλεσε γενική κινητοποίηση. Πρόκειται για την υπηρεσία που εξετάζει τις υποθέσεις Λεπέν και Φιγιόν για οικονομικά σκάνδαλα.

Συνολικά, 238 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τα δυο τελευταία χρόνια στη Γαλλία, από ένα κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων. Γι’ αυτό, η τρομοκρατία αναμένεται να είναι κεντρικό θέμα στο πρώτο ντιμπέητ των 5 βασικών υποψηφίων για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, οι οποίες απέχουν μόλις ένα μήνα, το βράδυ της Δευτέρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top