Σε ισχύ ο διπλός ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Παρίσι! Εξετάζουν σύνδεση του ενόπλου στο Ορλί με εκείνον που πυροβόλησε αστυνομικό στα βόρεια της πόλης

Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Παρισιού στο αεροδρόμιο Ορλί, το οποίο εκκενώθηκε μετά από πυροβολισμούς που ξέσπασαν όταν ένας άνδρας επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε άμεση αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας του αεροδρομίου και ο δράστης έπεσε νεκρός, ενώ στο Ορλί έφτασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID», όπως επίσης και πυροτεχνουργοί, για να εξακριβώσουν αν ο δράστης ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη νότια πτέρυγα του αεροδρομίου, όμως οι έρευνες διευρύνθηκαν και στη δυτική, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία, ενώ υπάρχει προβληματισμός κατά πόσο θα επηρεασθούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ.

Στο Ορλί έφτασε αμέσως ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ ενδεχομένως να μεταβεί εκεί και ο υπουργός Άμυνας.

Το  Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από ταξιδιώτες, οι οποίοι με ηρεμία και χωρίς κινήσεις πανικού οδηγήθηκαν εκτός αεροδρομίου.

Τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσής τους, ενώ οι επιβάτες τους δεν επιτρέπεται να αποβιβαστούν.

Την ίδια ώρα η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί και σε ένα ακόμα περιστατικό με ένοπλο που συνέβη νωρίτερα το πρωί στο βόρειο προάστιο του Σεν Ντενί.

Όπως έγινε γνωστό γύρω στις 06:00 το πρωί τοπική ώρα τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο μάρκας, Renault Clio στο Σεν Ντενί. Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά την ίδια ώρα έβγαλε όπλο και τραυμάτισε τον έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και αργότερα το αυτοκίνητο βρέθηκε στο Βιτρί, ένα νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί φέρεται να έκλεψε ένα Citroen Picasso, το οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αεροδρόμιο του Ορλί.

Εικάζεται τέλος, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί, ότι ο άνδρας αυτός είναι ο νεκρός στο αεροδρόμιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top