ΘΡΗΝΟΣ στο Βερολίνο για το πολικό αρκουδάκι Φριτς

Έσβησε τη Δευτέρα σε ζωολογικό κήπο

ΘΡΗΝΟΣ στο Βερολίνο για το πολικό αρκουδάκι Φριτς

Το Βερολίνο θρηνεί τον χαμό του μικρού πολικού αρκούδου Φριτς, ο οποίος έσβησε τη Δευτέρα σε ζωολογικό κήπο της γερμανικής πρωτεύουσας, σε ηλικία μόλις τεσσάρων μηνών, έχοντας ήδη πάρει τη θέση του Κνουτ, του διάσημου αρκούδου που πέθανε το 2011, στις καρδιές των Γερμανών.

«Το πολικό μας αρκουδάκι υπέκυψε το βράδυ της Δευτέρας από ηπατίτιδα», αναφέρει σε ανακοίνωση το Tierpark, ζωολογικός κήπος του ανατολικού Βερολίνου όπου ο Φριτς γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου. «Είμαστε βαθιά λυπημένοι. Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα αυτό το αρκουδάκι κατέκτησε την καρδιά μας», έγραψε ο διευθυντής του πάρκου Αντρέας Κνίριμ. Εκεί γεννήθηκε ο Φριτς μαζί με τη δίδυμη αδελφή του, η οποία πέθανε μετά τη γέννα.

Ο Φριτς μόλις είχε περάσει την κρίσιμη φάση των τριών πρώτων μηνών κατά τη διάρκεια των οποίων οι πιθανότητες επιβίωσης μιας αρκούδας που γεννιέται σε καθεστώς αιχμαλωσίας είναι πολύ μικρές. Ήταν η πρώτη πολική αρκούδα που γεννήθηκε τα τελευταία 22 χρόνια στο πάρκο.

Βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στη μητέρα του, Τόντζα. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από οξεία ηπατίτιδα και παρά την φροντίδα που είχε, κατέληξε.

Στον Φριτς θα γίνει νεκροψία εντός της ημέρας για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top