ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον 13χρονων γιατί πάτησαν στο γκαζόν του

Αντί να συλληφθεί αυτός, συνελήφθησαν δύο ανήλικοι

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να ανοίγει πυρ εναντίον 13χρονων παιδιών.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Καλιφόρνια και όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ο αστυνομικός τράβηξε όπλο εναντίον των παιδιών γιατί ένα από αυτά πάτησε πάνω στο γκαζόν του.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να έχει αρπάξει ένα παιδί από τον γιακά της μπλούζας του και να τον τραβάει με δύναμη. Το παιδί του φωνάζει να τον αφήσει, ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά προσπαθούν να τον γλιτώσουν από τα χέρια του, χωρίς αποτέλεσμα.

Κάποια στιγμή ο αστυνομικός βγάζει ένα όπλο μέσα από το παντελόνι του. Τα παιδιά, αλλά και οι γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί τρομοκρατήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν.

Μάλιστα την ώρα που απομακρύνονται ακούγεται ένα πυροβολισμό.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αλλά όπως έγινε γνωστό δεν συνελήφθη ο αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνα.

Αντίθετα συνελήφθησαν ένας 13χρονος κι ένας 15χρονος για απειλές και βιαιοπραγία.

Ο ένας είναι ο μαθητής που τραβούσε ο αστυνομικός από το γιακά, με τον πατέρα του να δηλώσει ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να κατηγορεί τις αρχές ότι δεν κυνήγησαν το συνάδελφό τους που ενεπλάκη στο επεισόδιο.

Η αστυνομία του Άναχαϊμ πάντως ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός σημάδεψε στο έδαφος, παρ’ όλ’ αυτά για μια ακόμα φορά η αμερικανική κοινή γνώμη έχει ξεσηκωθεί μετά από το νέο επεισόδιο αστυνομική βίας.

Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό, με την αστυνομία να συλλαμβάνει 23 άτομα , ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι του αστυνομικού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top