Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιλντιρίμ! Καλά κάνει ο Ακιντζί και δεν πάει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

 Γιλντιρίμ  Ακιντζί

Το κλίμα έντασης συντηρεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Την Τρίτη κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο τουρκικό κοινοβούλιο έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων και σήμερα δήλωσε πως δικαίως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν πάει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε: «Η Ελληνοκυπριακή  πλευρά πήρε απόφαση για ένωση. Αφού θα το έκανες αυτό, τότε... γιατί έκανες διαπραγματεύσεις; Ο Ακιντζί δικαίως δεν πάει στις διαπραγματεύσεις».

Καλίν: Αυτή που πρέπει να κάνει βήμα είναι η Ελληνοκυπριακή πλευρά

«Αυτή που πρέπει να κάνει βήμα είναι η Ελληνοκυπριακή πλευρά», δήλωσε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, καλώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει την απόφαση της κυπριακής βουλής σχετικά με την ένωση.

Σε δηλώσεις του ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε: «Ελπίζουμε η Ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει αυτή την απόφαση. Μάλιστα, σε μια τέτοια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο κρίσιμο στάδιο, το αν έρχεται μια τέτοια απόφαση ασφαλώς θα επηρεάσει αρνητικά τις διαπραγματεύσεις από εδώ και πέρα. Αυτή που πρέπει να κάνει βήμα είναι η Ελληνοκυπριακή πλευρά».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, τους άφησε όλους άφωνους την περασμένη Πέμπτη όταν αποχώρησε από τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας. Η αποχώρηση του συνέβη απροειδοποίητα και χωρίς προφανή λόγο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top