Νέες αποκαλύψεις για εξωπλανήτες ετοιμάζει η NASA

Με αγωνία αναμένονται οι ανακοινώσεις

Νέες αποκαλύψεις για εξωπλανήτες ετοιμάζει η NASA

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν επιστήμονες, αλλά και απλοί πολίτες τις σημερινές αποκαλύψεις που έχει προαναγγείλει η NASA για την ανακάλυψη και άλλων εξωπλανητών, ουράνιων δηλαδή σωμάτων, τα οποία περιφέρονται γύρω από άλλους πλανήτες.

Από ώρα σε ώρα αναμένονται οι αποκαλύψεις της NASA, η οποία στην ανακοίνωση της σημερινής συνέντευξης Τύπου υπήρξε πολύ φειδωλή και δε θέλησε να δώσει κανένα στοιχείο.

Η αμερικανική ιστοσελίδα CNET πάλι ισχυρίζεται ότι έχει ήδη δει τα ευρήματα, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να παράσχουν πολύ νέο υλικό σε μελλοντικά έργα επιστημονικής φαντασίας.

Στο πάνελ πάντως της συνέντευξης συμμετέχουν ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Διαστημικών Αποστολών της NASA, ο επικεφαλής του Επιστημονικού Κέντρου Spitzer της NASA στο Caltech, και μία καθηγήτρια πλανητικών επιστημών από το ΜΙΤ, αποδεικνύοντας ότι οι ανακοινώσεις θα είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Χάρη στο τηλεσκόπιο Kepler, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει αναζητήσει εξωπλανήτες σε περισσότερα από 150.000 άστρα τα τελευταία χρόνια. Έτσι, έχει ανακαλύψει πως, γύρω από κάθε αστέρα, περιφέρεται κατά μέσο όρο τουλάχιστον ένας εξωπλανήτης.

Τον περασμένο Μάιο, η υπηρεσία ανακοίνωσε πως εντόπισε άλλους 1.284 εξωπλανήτες, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των γνωστών εξωπλανητών. Μάλιστα, από αυτούς, σε 9 φαίνεται πως επικρατούν συνθήκες που θα ευνοούσαν την ανάπτυξη ζωής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top