«Κόβει» κεφάλια ο Ερντογάν σε όσους ταχθούν υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα

Δεκάδες δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης έχουν μπει στο στόχαστρο του «Σουλτάνου»

Δεκάδες δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης έχουν μπει στο στόχαστρο του Ερντογάν καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του δημοψηφίσματος που θα του δώσει υπερεξουσίες. Την περασμένη εβδομάδα απολύθηκαν δύο πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι επειδή απλώς ετάχθησαν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Ο ένας ήταν ο Ιρφάν Ντεμιρτσί παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού Κανάλ D. Απολύθηκε διότι τόλμησε να επικρίνει στην εκπομπή του καθηγητή που παρομοίαζε όσους λένε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που δίνει υπερεξουσίες στον Ερντογάν με τον διάβολο.

Ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος παρουσίαζε την εκπομπή Γκουναιντίν, «Καλημέρα» στα ελληνικά, από τον Μάιο του 2010.

Ο δεύτερος που απολύθηκε ήταν ο Χακάν Τσελένκ που εργαζόταν στην εφημερίδα Πόστα.Μετά την απόλυση πολλοί ήταν οι πολίτες που μέσω Twitter κάλεσαν σε μποϋκοτάζ των μέσων αυτών. Την ίδια ώρα διάσημοι, όπως ο περίφημος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Αρντά Τουράν δίνει το παρόν υπέρ της εκστρατείας για το ΝΑΙ.

Και ο τούρκος νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Η δήλωσή του όμως δεν δημοσιεύτηκε.

Η άσκηση πίεσης είναι πλέον εμφανής. Επικίνδυνο επάγγελμα η δημοσιογραφία σήμερα στην Τουρκία και λίγες εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα ίσως να γίνεται ακόμη πιό επικίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top