Ο Ντόναλντ Τραμπ κινδυνεύει από το… ΚΙΝΗΤΟ του! Χάκερς μπορούν να το παραβιάσουν ανά πάσα στιγμή

Δε θέλει με τίποτα να το αλλάξει

Ο Ντόναλντ Τραμπ κινδυνεύει από το… ΚΙΝΗΤΟ του!

Τον Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να τον πεις και… αγύριστο κεφάλι. Αυτό όμως το χαρακτηριστικό του έχει φέρει στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού τις μυστικές υπηρεσίες στον Λευκό Οίκο, αφού δεν θέλει με τίποτα να αποχωριστεί το παλιό του κινητό τηλέφωνο.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στους New York Times παραδέχθηκε ότι έχει ένα παλιό κινητό με επισφαλές λειτουργικό Android, αν κα δημοσίευμα του Guardian υποστηρίζει ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αλλάξει τη συσκευή του με μία άλλη ασφαλή και κρυπτογραφημένη, η οποία είχε εγκριθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία Android Central ανέλυσε φωτογραφίες του Τραμπ στις οποίες κρατά το κινητό του και αναφέρει ότι πιθανόν να πρόκειται για ένα Samsung Galaxy S3, το οποίο κυκλοφόρησε το 2012 και είναι τόσο παλιό που δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας και αναβαθμίσεις.

Αν λοιπόν ο Τραμπ συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη συσκευή, τότε κινδυνεύει η ασφάλειά του.

Μιλώντας στον Guardian ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Μπρους Σνάιερ, τόνισε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το τηλέφωνο αυτό να παραβιαστεί και να μετατραπεί σε συσκευή υποκλοπών, με τους επίδοξους χάκερς να μπορούν να ακούν όλες τις συνομιλίες του προέδρου.

«Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει μικρόφωνο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αρκετά εύκολα να μετατραπεί σε κοριό, χωρίς κανένας να καταλάβει ποτέ τίποτα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερή μου ανησυχία», δήλωσε στην ο Σνάιερ.

Είναι μάλιστα τόσο απλή η διαδικασία αυτή που θα χρειαζόταν μόνο η αποστολή ενός συνημμένου αρχείου από μια φαινομενικά ασφαλή πηγή το οποίο και θα ανοίξει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κακόβουλο λογισμικό θα πρόσβαλε τότε το κινητό του προέδρου και οι χάκερς θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες του, να βλέπουν τις πληκτρολογεί, να κατασκοπεύσουν τα δίκτυα στα οποία συνδέεται με το κινητό τους και να γνωρίζουν πού βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος ανά πάσα στιγμή.

 Πάντως, πληροφορίες θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να μην πείθεται να εγκαταλείψει το κινητό του, ενώ φαίνεται ότι η νέα του αγάπη στον Λευκό Οίκο είναι τα σταθερά τηλέφωνα τα οποία έχει λατρέψει, εντυπωσιασμένος από τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top