Βερολίνο: Ανθρωποκυνηγητό σε κέντρο προσφύγων για σύλληψη συνεργού του μακελάρη

Η Γερμανική Αστυνομία αναζητούσε πιθανό συνεργό του Ανίς Αμρί, του μακελάρη του Δεκεμβρίου

 Ανθρωποκυνηγητό σε κέντρο προσφύγων για σύλληψη συνεργού

Έρευνες σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και σε διαμέρισμα στο Βερολίνο πραγματοποίησε η γερμανική Αστυνομία, αναζητώντας πιθανό συνεργό του Ανίς Αμρί, του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης του Δεκεμβρίου που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο «DPA», στόχος της έρευνας ήταν ένας 26χρονος Τυνήσιος ο οποίος πιστεύεται ότι γνώριζε τα σχέδια του Αμρί και ενδεχομένως τον βοήθησε να προετοιμάσει το χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στην εμβληματική εκκλησία του κάιζερ Γουλιέλμου. Ο ίδιος ο Αμρί κατόρθωσε να εγκαταλείψει τη Γερμανία μετά την επίθεση και έφτασε έως τη βόρεια Ιταλία, όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού μετά από έλεγχο  έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.

Οι γερμανικές Αρχές, όμως, ερευνούν αν ο Αμρί διέθετε δίκτυο υποστήριξης στη Γερμανία.

Η επίθεση στο Βερολίνο έχει, σαφώς. αγχώσει τη γερμανική κυβέρνηση και την αναγκάζει να λάβει πρωτοβουλίες μετά την αποκάλυψη ότι ο Αμρί παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας έως και τρεις μήνες πριν το μακελειό ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε απελαθεί από το καλοκαίρι.Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, διεμήνυσε μέσω άρθρου στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι έχει ήδη ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημιουργία κέντρων κράτησης και απέλασης για μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια.

Θυμίζουμε ότι την ευθύνη για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου ο Αμρί δηλώνει έτοιμος να εκδικηθεί για τους θανάτους μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή.


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top