Ανενόχλητος διέσχιζε την Ευρώπη ο μακελάρης του Βερολίνου- Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωνε πριν το χτύπημα

Το Star στο σημείο που ο τρομοκράτης έπεσε νεκρός

Τα κενά των Αρχών της Γερμανίας βγήκαν στη φόρα μετά από την εξουδετέρωση του Τυνήσιου μακελάρη.

Και αυτό γιατί ο Ανίς Άμρι ταξίδεψε ανενόχλητος σε Γαλλία και Ιταλία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο, που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους.

Όπως μετέφερε η Μαρία Δεναξά που βρίσκεται στο σημείο που «εξουδετερώθηκε» ο μακελάρης, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής του Μιλάνο ανέφερε ότι ο τρομοκράτης ταξίδεψε με τρένο από το Βερολίνο στο γαλλικό προάστιο Σαμπερί, από εκεί πήρε άλλο τρένο με προορισμό το Τορίνο και από το Τορίνο βρέθηκε στο Μιλάνο. Μάλιστα, στο σακίδιο του βρέθηκε και ένα γερμανικό εισιτήριο.

Την ίδια ώρα, το «πρακτορείο ειδήσεων» AMAQ του Ισλαμικού Κράτους έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στην δημοσιότητα ένα βίντεο, όπου ο μακελάρης εμφανίζεται να δηλώνει πίστη στους τζιχαντιστές και τον ηγέτη τους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι πριν αιματοκυλήσει το Βερολίνο.

Εκείνος εμφανίζεται να φορά παλτό και να στέκεται σε μια γέφυρα πάνω από έναν ποταμό, μιλάει κοιτώντας τον φακό. Δηλώνει την πρόθεσή του να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους που έχουν σκοτωθεί στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και καλεί σε επιθέσεις εναντίον των «σταυροφόρων».

Η ημερομηνία και η περιοχή όπου γυρίστηκε το βίντεο, διάρκειας σχεδόν 3 λεπτών, δεν αναφέρονται. Ωστόσο, εικάζεται πως «τραβήχτηκε» λίγο πριν το τρομοκρατικό χτύπημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top