Ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο

Για στρατολόγηση εξτρεμιστών είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα ο μακελάρης

Πίσω από  τα  τρομοκρατικά  χτυπήματα  της Τυνησίας, όσο και στο Βερολίνο, βρίσκεται σύμφωνα με τη Daily Mail  ο  ιεροκήρυκας Ahmad Abdelazziz A,  γνωστός και ως Αbu Walaa, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο Χϊλντεσχαϊμ για στρατολόγηση εξτρεμιστών.  Ο 32χρονος ιρακινής καταγωγής Walaa  συνελήφθη μαζί με πέντε μέλη τρομοκρατικού δικτύου στρατολόγησης που λειτουργεί για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την εισαγγελία.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ

Τυνήσιος ήταν ο δράστης  της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου με 86 νεκρούς. Μια  επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε  αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.  Όλα δείχνουν ότι ο μακελάρης του Βερολίνου είχε σχέσεις με το  συγκεκριμένο δίκτυο της Τυνησίας

Ένα προφίλ με το όνομά Αχμεντ Α, του τρομοκράτη του Βερολίνου  στο Facebook δείχνει  'likes' που παραπέμπουν στην Ansar al Sharia, μια τυνησιακή τρομοκρατική οργάνωση, η οποία σχετίζεται με τους εξτρεμιστές  των επιθέσεων στην Τυνησία

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ

25 Ιουνίου 2015  οπλισμένοι τζιχαντιστές  εμφανίστηκαν στο  τουριστικό θέρετρο Σούσε της Τυνησίας  σκορπίζοντας  το θάνατο.  Άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους ανθρώπους που έκαναν αμέριμνοι ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες.   39 τουρίστες πέφτουν νεκροί από τα καλάσνικοφ των τρομοκρατών. Λίγη ώρα αργότερα πέφτει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας ένας τρομοκράτης.

Η Τυνησία είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους στρατολογημένους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις. Περίπου 5.500 Τυνήσιοι είναι μέλη τέτοιων οργανώσεων και δρουν στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ΜΠΑΡΝΤΟ  ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ

Είχε προηγηθεί δύο μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2015 εισβολή ενόπλων τζιχαντιστών  με καλάσνικοφ στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας.  Είκοσι δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, περιλαμβανομένων 20 αλλοδαπών τουριστών. Μετά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν οι δύο δράστες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top