ΑΝΩ ΚΑΤΩ η Ευρώπη για τον μακελάρη του Βερολίνου-Τον παρακολουθούσαν και τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους

Σε εξέλιξη ανελέητο ανθρωποκυνηγητό

Στο πόδι η Ευρώπη για τον εντοπισμό του μακελάρη

Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα που έσπειρε το θάνατο και τον τρόμο στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας, στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το φιάσκο των γερμανικών αρχών οι οποίες συνέλαβαν τον λάθος δράστη (έναν 23χρονο μετανάστη Πακιστανικής καταγωγής), φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους την πραγματική ταυτότητα του δράστη.

Πιο συγκεκριμένα, οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα ότι αναζητείται ένας νέος ύποπτος για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε στην επίθεση με φορτηγό εναντίον πλήθους ανθρώπων σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσαν πολλά ΜΜΕ της χώρας.

Πρόκειται για έναν Τυνήσιο που είναι γνωστός στην αστυνομία για τις σχέσεις του με δίκτυα σαλαφιστών.

«Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, αναζητούμε αυτόν τον ύποπτο», δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία καθώς επίσης και για τον χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη».

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την συνεδρίαση μιας επιτροπής της Μπούντεσταγκ, όπου οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της έρευνας. Αν και ο υπουργός αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του υπόπτου, οι βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν υπήκοο Τυνησίας.

«Πρόκειται για έναν Τυνήσιο  ηλικίας 21 έως 23 ετών» είπε ο βουλευτής Στέφαν Μέγιερ, διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας «διαθέτει προφανώς πολλές ταυτότητες».

«Προφανώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που θεωρείται επικίνδυνο το οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζουν και το οποίο ανήκει σε ισλαμιστικά-σαλαφιστικά δίκτυα», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Η αστυνομία τον αναγνώρισε χάρη σε ένα δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε στην καμπίνα του φορτηγού το οποίο σκότωσε 12 ανθρώπους την Κυριακή το βράδυ σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, όπως μετέδωσαν νωρίτερα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε το περιοδικό Spiegel, η ταυτότητα ανήκει σε έναν Τυνήσιο με το όνομα Άνις A. ο οποίος έχει γεννηθεί το 1992 στην Ταταουίν. Όπως μεταδίδει το Spiegel, ο νέος ύποπτος έχει δυο ψευδώνυμα  (Μοχάμεντ Α., Αχμέντ Α.) και διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης. Τα έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί στην περιοχή του Kleve, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις "με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο", σύμφωνα με την Bild.

Θεωρείται πως έχει σχέσεις με δίκτυο σαλαφιστών στο Βερολίνο και συγκεκριμένα με τον κήρυκα μίσους Ahmad Abdelazziz A., γνωστό και ως Abu Walaa, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τη Sueddeutsche,ο ύποπτος ήταν στο στόχαστρο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά τον Δεκέμβριο, δηλαδή λίγο πριν πραγματοποιήσει την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, -αν όντως είναι ο δράστης-, τον "έχασαν». Φέρεται επίσης να είχε δηλώσει δυο διευθύνσεις, μια στο Βερολίνο και μια στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία. Λέγεται ότι το 2012 έφτασε στην Ιταλία και στη Γερμανία ήταν από τον Ιούλιο του 2015.

Μάλιστα, πραγματοποιούνται έρευνες σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη δυτική Γερμανία, όπου ο Τυνήσιος που θεωρείται ύποπτος , πιστεύεται πως διέμενε.

Η Rheinische Post έγραψε ότι το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων βρίσκεται στην πόλη Έμεριχ, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης της Κολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα γερμανικά μέσα, ο ύποπτος είχε προσεγγίσει άνδρα που δούλευε ως πληροφοριοδότης της αστυνομίας στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία για να αγοράσει όπλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top