Kαι όμως: Αυτά τα τρομακτικά και σπάνια πλάσματα ζουν στους βυθούς-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μοιάζουν να είναι βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Τα τρομακτικά υδρόβια πλάσματα των βυθών

Μετά τις παρακάτω φώτο, την επόμενη φορά που θα ξαναμπείτε στην θάλασσα, καλό είναι να το σκεφτείτε… διπλά.

Όπως θα δείτε και στις απίστευτες μεν, τρομακτικές δε εικόνες, ένας Ρώσος ψαράς ονόματι Roman Fedortsov που εργάζεται σε αλιευτικό πλοίο με έδρα το Μουρμάνσκ, (ένα λιμάνι στο παγωμένο βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας), κατάφερε να γίνει viral με τα πλάσματα του βυθού, τα οποία απαθανάτισε και στη συνέχεια τα δημοσίευσε στο Twitter.

Ο λόγος που οι φωτογραφίες κατάφεραν να προκαλέσουν τόση αίσθηση, είναι ότι ανάμεσα στα πλάσματα αυτά, υπάρχουν και κάποια πολύ σπάνια, ακόμα και κάποια είδη που ποτέ δεν είχαν ξαναδεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των μεγάλων βαθών στα οποία ζουν τα εν λόγω υδρόβια «alien» δεν είχαν καταφέρει να τα απαθανατίσουν ούτε οι ίδιοι οι επιστήμονες.

Στη «συλλογή» του Roman Fedortsov βρέθηκαν οχτάποδα αρθρόποδα με κοφτερά δόντια, αλλά και ένα χέλι που μοιάζει με καρχαρία και έχει πριονωτά δόντια, θυμίζοντας κάτι μεταξύ «Σκύλλας και Χάρυβδης».

Να σημειώσουμε πως μερικά εξ΄αυτών είναι από τα πιο αρχαία είδη (εν ζωή) στον πλανήτη.

Αν και σχεδόν όλα τα πλάσματα που ζουν σε τόσο μεγάλα βάθη έχουν περίεργη όψη, πολλά παραμορφώνονται και γίνονται ακόμη πιο περίεργα όταν έρχονται στην επιφάνεια εξαιτίας της μεγάλης και απότομης αλλαγής από την επαφή με την ατμοσφαιρική πίεση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top