Αυτός είναι ο μακελάρης του Βερολίνου που αιματοκύλησε την Χριστουγεννιάτικη αγορά

Ήταν στην Γερμανία μόλις μερικούς μήνες και γνώριμος των Αρχών

Την ώρα που το Βερολίνο μετρά τις πληγές του μετά το αιματοκύλισμα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 48 να τραυματιστούν σοβαρά, το φως της δημοσιότητας βλέπουν με το… σταγονόμετρο, πληροφορίες για τον μακελάρη της επίθεσης.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο άνθρωπος που έκλεψε το φορτηγό των 25 τόνων και το οδήγησε με σβηστά φώτα και 65 χιλιόμετρα την ώρα πάνω στο πλήθος που εκείνη την ώρα έκανε τα ψώνια του στην Χριστουγεννιάτικη αγορά, είναι ένας μετανάστης με καταγωγή από το Πακιστάν (αν και ο ίδιος δήλωνε Αφγανός), ο οποίος ονομάζεται Νάβεντ Μπ.

Κατά καιρούς είχε δηλώσει διάφορες ηλικίες και ονόματα, ενώ εκτιμάται ότι έφτασε στη Γερμανία μέσω των Βαλκανίων την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου αιτούμενος πολιτικό άσυλο.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έμενε στον καταυλισμό προσφύγων που είχε στηθεί στο αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ, όπου και σήμερα πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση η αστυνομία του Βερολίνου.  

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ

Μπορεί όπως μεταδίδουντα διεθνή ΜΜΕ, ο μακελάρης του Βερολίνου να ήταν στην Γερμανία το πολύ ένα χρόνο, ωστόσο είχε «προλάβει» να γίνει σεσημασμένος, καθώς είχε συλληφθεί για διάφορες μικροκλοπές.

(H στιγμή που μεταφέρουν τον μακελάρη στην αστυνομία)

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η Άνγκελα Μέρκελ πήρε χθες μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει, σε μια κρίσιμη μάλιστα περίοδο για το κόμμα της και την ίδια, λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Αυτοί είναι οι νεκροί της Μέρκελ», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Εναλλακτικής Γερμανίας, Μάρκους Πρέτζελ, με τον αντιπρόεδρο των Σοσιαδημοκρατών να του απαντά «αδιανόητο και αηδιαστικό».

Η αντίδραση αυτή του ακροδεξιού κόμματος, που έχει υιοθετήσει μια σκληρή ρητορική εναντίον των προσφύγων και μεταναστών και βρίσκεται στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων, υποδηλώνει και την έντονη πίεση που αναμένεται να ασκηθεί στη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους όσο οι υπηρεσίες πληροφοριών αναζητούν το ιστορικό του δράστη, ο οποίος συνελήφθη τελικά μετά το νέο μακελειό στην Ευρώπη.

 Αν λοιπόν επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι όντως πίσω από την επίθεση στο Βερολίνο βρίσκεται ο ISIS, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις επιπτώσεις για την κυρία Μέρκελ.

«Η Γερμανία δεν είχε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα μια τόσο μεγάλη επίθεση, με τόσα θύματα, οπότε σίγουρα η πίεση που θα της ασκηθεί θα είναι τεράστια. Θα υπάρξει όμως και μια συσπείρωση στην Ευρώπη, με τους Ευρωπαίους να δηλώνουν ότι είναι ενωμένοι απέναντι σε μια κοινή απειλή», δήλωσε στο Bloomberg ο Ντάνιελ Χάμιλτον, διευθυντής του Κέντρου Διατλαντικών Σχέσεων του Johns Hopkins School of Advanced International Studies στην Ουάσιγκτον.

Για τη Μέρκελ, η χθεσινή μέρα και ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ίσως να είναι αυτά που θα καθορίσουν το πολιτικό της μέλλον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top