Επιβεβαιώνουν τη σύλληψη Αμπρινί οι Βρυξέλλες

Συνέλαβαν ακόμη τέσσερα άτομα- Πρώτη ανάρτηση: 09/04/2016, 00:16

​Τη σύλληψη του υπόπτου για σ��μμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν σήμερα οι βελγικές αρχές, ενώ ανέφεραν πως συνέλαβαν ακόμη τέσσερα άτομα.

Ο 31 ετών Αμπρινί βρισκόταν στο «στόχαστρο» των αρχών, καθώς κάμερες κλειστού κυκλώματος των είχαν καταγράψει σε βενζινάδικο καθ’ οδόν προς το Παρίσι, δύο ημέρες πριν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου, μαζί με τον επίσης ύποπτο Σαλάχ Αμπτεσλάμ.

Το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Οι Βέλγοι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι διεξάγεται έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ο Αμπρινί αποτελεί τον «άνδρα με το καπέλο», τον οποίο κατέγραψαν οι κάμερες του αεροδρομίου Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες κοντά στους δύο βομβιστές αυτοκτονίες, λίγα λεπτά πριν από τις εκρήξεις της 22ης Μαρτίου.

Μερικές ώρες νωρίτερα, πηγές στη βελγική αστυνομία είχαν γνωστοποιήσει τη σύλληψη άλλων δύο προσώπων, ο ένας από τους οποίους, ο Οσάμα Κ., εκτιμάται πως είναι το πρόσωπο που θεάθηκε μαζί με τον καμικάζι που διέπραξε την επίθεση σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών την ίδια ημέρα.

Ο Οσάμα Κ., πιο γνωστός με το όνομα Νάιμ ελ Χάμεντ, συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ύποπτο, τον Ερβέ Μπ. Μ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των βελγικών εισαγγελικών αρχών.

«Η έρευνα συνεχίζεται με ιδιαίτερα ενεργό (τρόπο)», τόνισε ο Τιερί Βερτς, σημειώνοντας πάντως ότι δεν είναι σε θέση ��α δώσει λεπτομέρειες για επιχειρησιακές λεπτομέρειες «σε αυτό το στάδιο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top