Δήμαρχος Λονδίνου: «Έλληνες ξαναβρείτε το πνεύμα του Μαραθώνα»

Το εκκεντρικό άρθρο του Μπόρις Τζόνσον στην Daily Telegraph

Εκκεντρικές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο γνωστός αντι-ευρωπαϊστής δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, σε άρθρο του στην συντηρητική εφημερίδα The Daily Telegraph, στο οποίο τα είπε «έξω από τα δόντια» για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους Έλληνες ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να σκύψουν στα τέσσερα σε μια πράξη αυτό-εξευτελισμού αν θέλουν να μείνουν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», καθώς και ότι «Το μήνυμα από το Βερολίνο είναι σαφές: ή θα αναλάβουμε την οικονομική διακυβέρνηση της Ελλάδας, ή θα πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη».

«Την Παρασκευή, οι Γερμανοί διέρρευσαν ένα έγγραφο που κόβει την ανάσα με την ειλικρίνεια και την βαρβαρότητά του. […] Σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή διπλωματία. Πράγματι, στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για φάρσα. Εγκαταλείπει κυνικά την παλιά προσποίηση για το ευρώ - ότι είναι μη αναστρέψιμο, ένας γάμος που θα κρατήσει για πάντα. Αντιθέτως, αποδεικνύεται ότι το διαζύγιο είναι σε μεγάλο βαθμό στο τραπέζι, εκτός αν οι Έλληνες υποκύψουν» λέει χαρακτηριστικά ο Τζόνσον και συνεχίζει:

«Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η Αθήνα πρέπει να σκύψει στα τέσσερα, σε μια πράξη αυτο-εξευτελισμού που οι αρχαίοι αποκαλούσαν “προσκύνησις”».

O δήμαρχος του Λονδίν��υ αναφέρει ακόμη ότι: «Εάν οι Ελληνες θέλουν περισσότερα από τα χρήματά μας, λέει ο Σόιμπλε, θα πρέπει κατ΄αρχάς να παραδώσουν “πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία αξίας €50 δισεκατομμυρίων” για να ιδιωτικοποιηθούν ώστε να μειωθεί το χρέος. Ποιος θα κάνει την ιδιωτικοποίηση; Ο Σόϊμπλε πρότεινε αυτά τα ελληνικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία - αεροδρόμια, εταιρείες ηλεκτρισμού, ο,τιδήποτε άλλο - θα πρέπει να παραδοθούν σε έναν θεσμό που ονομάζεται «Ίδρυμα για την Ανάπτυξη» στο Λουξεμβούργο» και καταλήγει:

«Το μήνυμα από το Βερολίνο είναι σαφές: ή θα αναλάβουμε την οικονομική διακυβέρνηση της Ελλάδας, ή θα πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη».

Ο ίδιος σχολιάζει: «Μετά από πέντε χρόνια κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει πέσει σε τέτοια βάθη διανοητικής και πνευματικής εξάντλησης που οι υπουργοί είναι πρόθυμοι να εξετάσουν δύο άθλιες επιλογές: την θυσία της ελληνικής δημοκρατίας ή ένα Grexit που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποδειχθεί μεταδοτικό και σε άλλα μέλη της ευρωζώνης - συμπεριλαμβανομένης, τελικά, της ίδιας της Γαλλίας»

Τέλος, μιλώντας για τους Έλληνες, τόνισε: «Τώρα είναι η ώρα να ξαναβρούν το πνεύμα του Μαραθώνα, να αγωνιστούν για τα πράγματα που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη, για να σπάσουν τα δεσμά του Μεγάλου Βασιλιά των Βρυξελλών. Τώρα είναι η ώρα για αυτό που αποκαλούσαν «αρετή» - την πλήρη έκφραση της ανεξάρτητης ηθικής αρετής τους».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top