Ο βομβιστής της Βοστώνης ζήτησε συγνώμη

Καταδικάστηκε και επίσημα σε θάνατο

Ο βομβιστής της Βοστώνης ζήτησε συγνώμη

​Ο βομβιστής της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ μίλησε σήμερα για πρώτη φορά δημόσια, από το 2013, και ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Λυπάμαι για τις ζωές που αφαίρεσα, για τον πόνο π��υ σας προκάλεσα, για τη ζημιά που σας έκανα, ζημιά που δεν μπορεί να διορθωθεί» είπε ο 21χρονος άνδρας.

Απευθυνόμενος προς τις οικογένειες των θυμάτων είπε: «Προσεύχομαι να ανακουφιστείτε, να επουλωθούν τα τραύματά σας».

Ο Τσαρνάεφ απολογήθηκε έχοντας πρώτα ακούσει τις καταθέσεις των θυμάτων και των οικογενειών τους που τον κατηγορούσαν για τη «θρασύδειλη» και «αηδιαστική» πράξη του.

«Δεν μπορεί να έχει ψυχή για να κάνει κάτι τόσο φρικτό» είπε η Κάρεν Ραντ ΜακΓουότερς που έχασε το πόδι της στην επίθεση και της οποίας η καλύτερη φίλη, Κριστλ Κάμπελ, σκοτώθηκε.

Η μητέρα της Κριστλ Κάμπελ, Πατρίσια, εξαπέλυσε επίθεση στον δράστη. «Αυτό που έκανες στην κόρη μου είναι αηδιαστικό. Δεν ξέρω τι να σου πω. Πιστεύω ότι το σώμα τον ενόρκων έκανε καλά (που σε καταδίκασε σε θάνατο)».

Στην απολογία του ο Τσαρνάεφ είπε ότι άκουσε προσεκτικά τις καταθέσεις. «Άκουσα τη συμφορά που προκάλεσα» δήλωσε.

Στη συνέχεια ο δικαστής επιβεβαίωσε την καταδίκη του σε θάνατο. Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαρνάεφ είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον προηγούμενο μήνα από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Βοστώνης για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της πόλης. Στον Τσαρνάεφ θα χορηγηθεί θανατηφόρος ένεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top