Χάος από την ��περγία των ναυτεργατών στο Καλαί

Χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στη Βρετανία

Χάος από την απεργία των ναυτεργατών στο Καλαί

Χάος επικρατεί στη βόρεια Γαλλία εξαιτίας της μαζικής απεργίας των λιμενεργατών που μπλόκαραν το λιμάνι του Καλαί και την έξοδο του τούνελ της Μάγχης με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια του Eurostar.

Οι απεργοί διαμαρτύρονται κατά της εξαγοράς εταιρείας ferry boat από ανταγωνίστρια, που θα οδηγήσει σε απολύσεις. Αρχικά απομακρύνθηκαν με χρήση δακρυγόνων ενώ τραυματίσθηκαν δύο άτομα. Μετά επανήλθαν καίγοντας λάστιχα και η σήραγγα έκλεισε εκ νέου. Οι εταιρείες Eurotunnel και Eurostar διέκοψαν τα δρομολόγιά τους εξαιτίας των επεισοδίων. H σήραγγα δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα Γάλλοι αστυνομικοί καταδίωκαν μετανάστες που επιχείρησαν να επιβιβαστούν στα σταματημένα φορτηγά που σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων. Τους ψέκαζαν με σπρέι χημικών ενώ είχαν ζητήσει από τους οδηγούς να κλειδωθούν στα οχήματά τους.

«Η εταιρεία κατανοεί πολύ καλά τις ανησυχίες των λιμενεργατών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Eurotunnel, και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αύριο θα γίνουν οι κατάλληλες προτάσεις για τις θέσεις εργασίας». Στο σύντομο διάστημα που έμεινε η σήραγγα ανοικτή, φορτηγά μπήκαν στην ουρά, προκειμένου να μεταφορτωθούν σε ειδικά τρένα για την υποθαλάσσια διάσχιση.

Στο Καλαί υπάρχει καταυλισμός τουλάχιστον 2.000 ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν την ευκαιρία να διασχίσουν τη Μάγχη.

Στο μεταξύ η Ουγγαρία αποφάσισε να χτίσει προσωρινό φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία το συντομότερο δυνατό για να ανακόψει τη ροή των λαθρομεταναστών. Οργή έχει προκαλέσει και η απόφασή της να μη δέχεται πίσω όσους μετανάστες ζήτησαν άσυλο στην Ουγγαρία αλλά έφυγαν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Ούγγρος υπ. εξωτερικών μάλιστα είπε ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να στέλνονται στην Ελλάδα απ' όπου πιθανότατα πέρασαν στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top