Φρικιαστικό έγκλημα: 43 φοιτητές δολοφονήθηκαν από εμπόρους ναρκωτικών!

Φρικιαστικές λεπτομέρεις αποκάλυψαν τρεις κατηγορούμενοι

Φρικιαστικό έγκλημα: 43 φοιτητές δολοφονήθηκαν από εμπόρους ναρκωτικών!

Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση 43 φοιτητών στο Μεξικό: μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών κατηγορούνται για την μαζική τους δολοφονία, την οποία παραδέχθηκαν, περιγράφοντας κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια!

Περίπου έξι εβδομάδες μετά την εξαφάνιση των φοιτητών στην πόλη Ιγουάλα, οι Αρχές ανακάλυψαν τις αποτεφρωμένες σορούς τους σε σακούλες σε σκουπιδότοπο.

_78848178_024642256.jpg

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, Χεσούς Μουρίγιο, τρεις κρατούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, παραδέχτηκαν πως μετέφεραν τους φοιτητές με απορριμματοφόρα σε χωματερή, όπου και τους εκτέλεσαν. Περίπου 15 από τα θύματα ήταν ήδη νεκρά όταν έφτασαν, ενώ οι υπόλοιποι πυροβολήθηκαν επί τόπου. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά στα άψυχα κορμιά, αλλά και στα δικά τους ρούχα.

«Τα μέλη της συμμορίας επιμελούνταν τη φωτιά, η οποία έκαιγε για 12 ολόκληρες ώρες… Προσπάθησαν να κάψουν κάθε πιθανό ίχνος», πρόσθεσε ο κ. Μουρίγιο, αναφέροντας ότι οι δράστες προσπάθησαν να συντρίψουν τα υπολείμματα, ώστε να καταστρέψουν κομμάτια οστών ή δοντιών και, ό,τι απέμεινε τοποθετήθηκε σε σακούλες, τις οποίες πέταξαν σε ποτάμι της περιοχής.

mexico-missing-students.jpg

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε πως τα ελάχιστα υπολείμματα των σορών καθιστούν δύσκολη την ταυτοποίησή τους, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί γενετικό υλικό.

«Όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, τα παιδιά μας ζουν», δήλωσε ο πατέρας ενός εκ των φοιτητών και πρόσθεσε: «σήμερα προσπαθούν να κλείσουν αυτή την υπόθεση με αυτό τον τρόπο... Ένας κραυγαλέος τρόπος να συνεχιστεί το βασανιστήριο μας από την κυβέρνηση».

_78847635_024628805.jpg

Σημειώνουμε πως η εξαφάνιση των φοιτητών, έπειτα από επέμβαση της Αστυνομίας, προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Μεξικό, ενώ αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον πρόεδρο Πένια Νιέτο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από δύο χρόνια, δεσμευόμενος να βάλει τέλος στον πόλεμο με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top