Ανοικτός σε συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνους δηλώνει ο Ομπάμα

Πώς σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών

Ανοικτός σε συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνους δηλώνει ο Ομπάμα

​«Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου τα επόμενα δύο χρόνια με τον καλύτερο τρόπο για την ευημερία των Αμερικανών», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την συντριβή των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές.

Απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε με νόημα «σας ακούω», ενώ υπεραμύνθηκε των οικονομικών επιτευγμάτων της κυβέρνησής του.

Μάλιστα, ο κ. Ομπάμα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναγνωρίζοντας ότι, παρά τις διαφορές, υπάρχουν τομείς όπου μπορεί να υπάρξει σύγκλιση θέσεων. «Περιμένω συγκεκριμένη ατζέντα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Υπάρχουν ζητήματα για τα οποία η χώρα δεν μπορεί να περιμένει ούτε δύο χρόνια ούτε τέσσερα. Πιστεύω σε μια παραγωγική συνεργασία με τον Μιτς ΜακΚόνελ», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για τον γερουσιαστή που θα αναλάβει, όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι αποκτούν πλειοψηφία 52 εδρών σε σύνολο 100 και οι Δημοκρατικοί έχουν 45, ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία βρισκόταν και πριν υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, οι έδρες είναι 244 έναντι 157, σε σύνολο 435.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top