Ύδρα: Αρνούνται κάθε σχέση με τη φωτιά οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού

Απολογούνται την Τετάρτη 26/6

Βαριά, κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στους 13 συλληφθέντες για τη μεγάλη πυρκαγιά της Ύδρας. Πρόκειται για τα μέλη του πληρώματος του πολυτελούς σκάφους που είχαν νοικιάσει επισκέπτες από το Καζακστάν, οι οποίοι πέρασαν σήμερα το κατώφλι των Δικαστηρίων του Πειραιά. Οι ποινές για τον εμπρησμό είναι βαριές, ενώ ως και αυτή την ώρα επικρατεί έντονος εκνευρισμός στο νησί. 

Σιδηροδέσμιοι οι συλληφθέντες της Ύδρας - Τους ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι 13 συλληφθέντες για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ύδρα παίρνουν σε δόσεις τον δρόμο για τα κρατητήρια, μέχρι να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη. Διώκονται πλέον για το κακούργημα του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο. 

Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα στους 13 συλληφθέντες

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του νοικιασμένου γιοτ με τους πελάτες από το Καζακστάν οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς μετά τη χθεσινή σύλληψή τους. Με ταχύ βήμα, μάσκες και γυαλιά ηλίου, οι νεαροί συλληφθέντες κατέβηκαν από το μίνι βαν και μπήκαν στο εσωτερικό των δικαστηρίων Πειραιά. Φορούσαν ακόμα τη στολή με το όνομα του επίμαχου γιοτ. 

Αρνούνται κάθε σχέση με τη φωτιά οι 13 συλληφθέντες

Από την ώρα που κατέβηκαν από το πολυτελές σκάφος και ελήφθησαν οι πρώτες καταθέσεις χθες το απόγευμα , οι 13 Έλληνες συλληφθέντες αρνήθηκαν πεισματικά τις κατηγορίες. Οι μαρτυρίες, όμως, από παραπλέοντα σκάφη και το στίγμα του σκάφους έστρεψαν τις υποψίες πάνω τους. 

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τη φωτιά στην Ύδρα

Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε με βάση τις ενισχυμένες πρόνοιες του νέου Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα του εμπρησμού, καθώς την μέρα που μπήκε η φωτιά, υπήρχε συναγερμός επιπέδου 5 για την Αττική λόγω των θυελλωδών ανέμων.  

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top