Πάρνηθα: Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν εθελοντές που μάζευαν τα σκουπίδια

Έναν από τους εθελοντές τον μαχαίρωσαν 3 φορές στην πλάτη και μια στον ώμο

Βίντεο από το δελτίο του Star (26/5)

Άγρια επίθεση δέχθηκε ομάδα εθελοντών στην Πάρνηθα το βράδυ της Παρασκευής 24/5.

Όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι εθελοντές, την Παρασκευή αποφάσισαν να βοηθήσουν την δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood μαζεύοντας σκουπίδια από την Δυτική Πάρνηθα. Η δράση επρόκειτο να συνεχιστεί και το Σάββατο και έτσι, κάποιοι εκ των εθελοντών αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής. 

παρνηθα

Περίπου στη 01:30, δυο αυτοκίνητα με 7-8 νεαρούς έφτασαν στο σημείο. Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν τους εθελοντές, τους πλησίασαν με φακούς και προσπάθησαν να τους τραμπουκίσουν. «Από που είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι», φέρεται να είπαν.

Όταν τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές που καθαρίζουν το βουνό, οι άγνωστοι έφυγαν. Μετά από 10 λεπτά όμως, επέστρεψαν, και όπως λέει ένα από τα θύματα της επίθεσης, φώναζαν «Κάναμε Comeback».

«Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος» λέει θύμα της επίθεσης και συμπληρώνει πως πριν καλά-καλά προλάβουν να αντιδράσουν, είχαν φύγει.

παρνηθα

Οι άγνωστοι μαχαίρωσαν ένα από τους εθελοντές 3 φορές στην πλάτη και μια ακόμα στον ώμο, ενώ του έσπασαν και τη μύτη.

«Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου (αρκούδες, λύκους κτλ) ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε» γράφουν στο τέλος των αναρτήσεών τους.

Δείτε φωτογραφίες:

παρνηθα

πρνηθαπρνηθα

παρνηθα

παρνηθα

παρνηθα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top