Το «θαύμα» του μικρού Παναγιώτη που στα 3 του διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα

Νικητής της ζωής ο 14χρονος, σήμερα, Παναγιώτης αποτελεί παράδειγμα

Συγκινεί ο μικρός Παναγιώτης, το 14χρονο σήμερα αγόρι που πάλεψε σκληρά με σπάνια μορφή καρκίνου και βγήκε νικητής. Ο Παναγιώτης, χαμογελαστός και με τη μητέρα του στο πλευρό του πάντα, μίλησε στην εκπομπή «Ζήνα το βράδυ» για τη «μάχη» που έδωσε αλλά και για το πώς έχει αλλάξει η ζωή του σήμερα. 

Ο Παναγιώτης και η κ. Λίτσα αφηγήθηκαν την ιστορία ζωή τους. Στα 3,5 του χρόνια ξαφνικά ο μικρός άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ο παιδίατρος τους παρέπεμψε σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. 

«Θυμάμαι ότι με πονούσε πολύ η κοιλιά μου, κούτσαινα. Δεν μπορούσα να κάνω ποδήλατο. Στο νοσοκομείο ήμουν πολύ αδύναμος, δεν πεινούσα καθόλου. Είχε αλλάξει πολύ η ζωή μου», λέει ο ίδιος. 

Λίγο αργότερα οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένεια του Παναγιώτη ότι θα πρέπει ο μικρος να αλλάξει νοσοκομείο. Τους έστειλαν στο ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα». 

«Μας φώναξε η διευθύντρια και μας είπε ότι το παιδί μας έχει νευροβλάστωμα, στάδιο 4», λέει η μητέρα του. 

Ο μικρός ξεκίνησε θεραπείες, ενώ υποβλήθηκε και σε ένα χειρουργείο που ήταν ανεπιτυχές καθώς το παιδί μετά από αυτό χειροτέρευε. Οι γιατροί «πείραξαν» τον όγκο, με αποτέλεσμα ο καρκίνος να εξαπλωθεί σε όλο του το σώμα. «Μας είχαν πει ότι έχει τρεις μήνες ζωής». 

Ο Παναγιώτης περιγράφει τις θεραπείες τονίζοντας πόσο επίπονες ήταν. 

Ο μικρός Παναγιώτης δίνει μάχη για να σωθεί - Η επιστολή του πατέρα του στον Πρωθυπουργό

Ταξίδεψαν μέχρι την Αγγλία για να γίνει καλά ο Παναγιώτης 

Αργότερα εντόπισαν έναν γιατρό που τους συμβούλευσε να φύγουν στην Αγγλία για να γίνει καλά το παιδί. Εκεί για τρία χρόνια πάλεψαν με απανωτές θεραπείες. 

«Ήταν η ωραιότερη μέρα της ζωής μας, όταν μας είπαν ότι αυτό το παιδί είχε καθαρίσει». 

Δυστυχώς, ο Παναγιώτης δεν είχε ξεμπερδέψει με το νευροβλάστωμα καθώς σύντομα πληροφορήθηκε από γιατρούς πως «ξαναξύπνησε». 

«Τον Φεβρουάριο του 2020 κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι ζωής για τον Παναγιώτη στην Αμερική. Είπαμε ότι θα το πάμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει». 

«Όταν έβλεπα τη μαμά και τον μπαμπά να κλαίνε, τους έλεγα μη στεναχωριέστε»

Ο ίδιος δεν έχασε την πίστη του, μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ίδιος στήριζε τους γονείς του και τους έδινε κουράγιο. 

Η κ. Λίτσα με συγκίνηση περιγράφει τις στιγμές στο νοσοκομείο της Αμερικής. Το ποσό που χρειάστηκε εκεί ήταν υπέρογκο, αλλά ήταν η μόνη ελπίδα για να γίνει καλά ο Παναγιώτης. 

Τότε ήταν που η οικογένει απευθύνθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τη Ζήνα Κουτσελίνη. Φυσικά, η ίδια η Ζήνα Κουτσελίνη και όλη της η ομάδα προσέφεραν όσα μπορούσαν για να φτάσει στην ίαση ο μικρός. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως η Ζήνα είναι πια η... νονά του αγοριού. 

Στο πλευρό της οικογένειας στάθηκε από την αρχή και ο αείμνηστος Γιώργος Καραϊβάζ.

«Ενώθηκε με τον πόνο μας, ένιωσε τον ίδιο πόνο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά του κι ένα Κουράγιο!», λέει η κ. Λίτσα.  

Η ζωή του Παναγιώτη σήμερα

Η ζωή του σήμερα έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο. «Σήμερα είμαι καλά. το έχω ξεπεράσει. Πάω σχολείο, για σπορ πάω κολύμπι και παίζω μαζί με τους φίλους μου. Το αγαπημένο μου πράγμα είναι να παίζω βιντεοπαιχνίδια. Το όνειρό μου είναι να είμαι μακριά από τα νοσοκομείο, και από αυτή την αρρώστια. Να είμαι καλά». 

Ο Παναγιώτης στέλνει μήνυμα ελπίδας σε όλους όσους αντιμετωπίζουν κάτι σαν και το δικό του και δείχνει το πιο πλατύ του χαμόγελο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top