Πάτρα: Φοιτήτρια νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα σε σοβαρή κατάσταση

Συναγερμός στο πανεπιστήμιο Πατρών

Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται μια φοιτήτρια του μαθηματικού τμήματος του πανεπιστημίου της Πάτρας

Διασωληνώθηκε φοιτητής με μηνιγγίτιδα - Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο, όπου το βακτήριο μεταδίδεται μετά από παρατεταμένη επαφή με τον πάσχοντα και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα άτομα που έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του, θα πρέπει να λάβουν χημειοπροφύλαξη και μάλιστα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πάσχοντα κατά την χρονική περίοδο των 7 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων του.

Ζαχάρω: Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία μεταφέρθηκε 9χρονος με μηνιγγίτιδα

Σήμερα αναμένεται να γίνει απολύμανση τόσο του μαθηματικού τμήματος, όσο κα του τμήματος Βιολογίας, καθώς τα δύο τμήματα συστεγάζονται. Για τον λόγο αυτό το κτίριο θα παραμείνει σήμερα κλειστό. 

Μηνιγγίτιδα Β: Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα παιδιά σας;

Είναι το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας στο πανεπιστήμιο Πατρών. Πριν από έναν μήνα ένας ακόμα φοιτητής μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου με συμπτώματα μηνιγγίτιδας και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ διασωληνωμένος. 

Πάτρα: Kρούσμα μηνιγγίτιδας σε νηπιαγωγείο- Ώρες αγωνίες για τους γονείς

Η μηνιγγίτιδα αποτελεί την φλεγμονή των μηνίγγων, δηλαδή των μεμβρανών που καλύπτουν το εγκεφαλικό στέλεχος και το νωτιαίο μυελό εμφανίζεται υπό μορφή ιογενούς μηνιγγίτιδας που είναι πολύ συχνή αλλά σπάνια θανατηφόρα ενώ, η βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι μεν πιο σπάνια, αλλά επικίνδυνη έως και θανατηφόρα, σε κάποιες μορφές της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top