Έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος - «Βροχή» οι καταγγελίες

Στο στόχαστρο βυτιοφόρα και σούπερ μάρκετ

Έλεγχοι Για Παράνομες Ελληνοποιήσεις Γάλακτος

Την παρέμβαση των αρμοδίων δικαστικών αρχών και της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των ελέγχων στη διακίνηση γάλακτος από το εξωτερικό, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν φαινόμενα παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος, αλλά και να ελεγχθούν οι τιμές των προϊόντων. 

  • Θα γίνουν έλεγχοι σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας σε βυτιοφόρα μεταφοράς γάλακτος, καθώς έχουν γίνει καταγγελίες.
  • Μικτά κλιμάκια του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα κάνουν ελέγχους παντού, ιδιαίτερα σε supermarkets, όπου θα λαμβάνουν δείγματα των ελεγχομένων προϊόντων γάλακτος με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση της ετικέτας.
  • Έλεγχοι θα γίνουν και για την τήρηση των προδιαγραφών για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

«Όσοι δε σέβονται τον νόμο, θα έχουν συνέπειες», διεμήνυσε ο αρμόδιος υπουργός, ζητώντας να εξεταστούν και οι τιμές στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ώστε να ανταποκρίνονται στην προσφορά και τη ζήτηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα «πέφτουν» πρόστιμα. 

«Είναι υποχρέωση και καθήκον μας, να κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για να προστατεύσουμε τους κτηνοτρόφους μας, τους μεταποιητές και τους καταναλωτές. Πρέπει να γίνει σαφές ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Και όλοι οφείλουμε να τον σεβόμαστε. Όσοι δεν το πράττουν, είναι βέβαιο, ότι θα έχουν συνέπειες», ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top