Πάτρα: Σε καταστολή ο 18χρονος με τη μηνιγγίτιδα - Τον βρήκαν λιπόθυμο

Ψάχνουν να βρουν από ποιον ορότυπο του μηνιγγιτοδόκοκκου έχει προσβληθεί

Συναγερμός στην Πάτρα μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 18χρονο φοιτητή / Βίντεο Mega

Ώρες αγωνίας για τον 18χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημίου Πατρών με μηνιγγίτιδα.

Διασωληνώθηκε φοιτητής με μηνιγγίτιδα - Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών  τις τελευταίες ημέρες είχε εμφανίσει υψηλό πυρετό και είχε συμπτώματα κρυολογήματος, διαβεβαιώνοντας την οικογένειά τους που μένει στην Κρήτη ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Ωστόσο, οι γονείς του ανησύχησαν όταν τον καλούσαν στο τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου έμενε ο 18χρονος και του ζήτησαν να μπει στο σπίτι για να δουν εάν είναι καλά. Όταν ο ιδιοκτήτης μπήκε στο διαμέρισμα τον βρήκε λιπόθυμο και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. 

Πάτρα: Ψάχνουν να βρουν το μικρόβιο του 18χρονου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο 18χρονος υπεβλήθη σε εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες διέγνωσαν τον μηνιγγιτοδόκοκκο. Ο νεαρός είναι σε καταστολή και οι θεράποντες ιατροί ψάχνουν να εντοπίσουν ποιος ορότυπος του μικροβίου τον έχει προσβάλλει. 

Η κατάστασή του κρίνεται σταθερή, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν νέες εξετάσεις βάσει των οποίων θα διαγνωσθεί η εξέλιξη της κατάστασής του και η θεραπευτική αγωγή.

Τις επόμενες ώρες θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, η οποία αναμένεται να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ώστε να αποφασίσουν οι γιατροί αν θα μπορέσουν να τον «ξυπνήσουν». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top