Καιρός: Τι είναι η «γραμμή λαίλαπας» - Φέρνει καταιγίδες και στην Αττική

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 10/11 από το Star

Ξεκινάει από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα η νέα κακοκαιρία, που θα «χτυπήσει» τη χώρα σε διαδοχικά κύματα. Η «γραμμή λαίλαπας» με τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσει και την Αττική, με ισχυρές καταιγίδες.

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Οι «κόκκινες» περιοχές

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, «το πρώτο από αυτά τα διαδοχικά κύματα κακοκαιριών θα μας επισκεφτεί αύριο και από τα δυτικά δίνοντας τον καιρό του νοτιά, δηλαδή βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και τοπικά πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη μας».

Και συνεχίζει: «Τα πιο έντονα φαινόμενα αυτής της πρώτης διαταραχής φαίνεται να εντοπίζονται προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα αλλά και προς το ανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για μια φυσιολογική για την εποχή διαταραχή που μπορεί όμως τοπικά να αφήσει προβλήματα».

Καιρός Αττική: Πώς θα επηρεάσει η νέα κακοκαιρία

Από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί και η Αττική / Φωτό Facebook Κλέαρχος Μαρουσάκης

Κακοκαιρία: Τι είναι η «γραμμή λαίλαπας» - Πώς θα επηρεαστεί η Αττική

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης, μελετώντας αυτή την πρώτη διαταραχή σημειώνει τα εξής:

  1. Οι βροχές και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα ξεκινήσουν λίγο πριν το μεσημέρι από το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και μέχρι νωρίς το βράδυ θα έχουν καταλήξει στα δυτικότερα τμήματα του Αιγαίου με ένα γρήγορο πέρασμα από τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική - κεντρική - ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια.
  2. Προς τα ξημερώματα του Σαββάτου φαίνεται να σχηματίζεται μια γραμμή λαίλαπας προς το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο και η οποία θα εμφανίσει αργή μετατόπιση προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανότατα με ανατροφοδοτήσεις.

«Αυτή η παράμετρος δημιουργεί μια ανησυχία μιας και για αρκετές ώρες θα δραστηριοποιούνται καταιγίδες με ένταση στην περιοχή των Κυκλάδων και προς το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο και που πιθανόν να απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης», προσθέτει στην ανάρτησή του.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλία φαίνεται ότι δε θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η Αττική είναι αρκετά πιθανό να δεχτεί ένα γρήγορο πέρασμα από ισχυρές καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής που τοπικά ίσως δημιουργήσει μικροπλημμυρικά επεισόδια.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top