Κόβουν την καδένα τα συνεργεία για να απελευθερωθεί το Fast Ferries Andros

Εγκλωβισμένοι από το πρωί οι 750 επιβάτες

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου -εκτός απρόοπτου και σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες- υπολογίζεται ότι ολοκληρωθεί η περιπέτεια των εκατοντάδων επιβατών του Fast Feries Andros μετά το ατύχημα που το καθήλωσε από το πρωί έξω από το λιμάνι της Ραφήνας.

Οι 731 επιβάτες του πλοίου που θα ταξίδευε για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο και τα 50 μέλη του πληρώματος έχουν ήδη συμπληρώσει 15 ώρες καθώς θα αναχωρούσε στις 07:30.

Μεταξύ των επιβατών επικρατεί εκνευρισμός. Στο πλοίο υπάρχουν ηλικιωμένοι και παιδιά, ενώ ο έντονος κυματισμός μεγαλώνει την ταλαιπωρία των επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε μπέρδεμα των αγκυρών με αποτέλεσμα την ελαφρά σύγκρουσή του «Fast Ferries Andros» με το «Αικατερίνη Π». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες του πρώτου να παραμένουν μέσα στο επιβατηγό πλοίο από τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (9/9) και έκτοτε ξεκίνησε μια ταλαιπωρία που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας, στο λιμάνι του Λαυρίου αντί του λιμανιού της Ραφήνας, δόθηκε εντολή να καταπλεύσουν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Andros Queen», «Θεολόγος Π» και «Superferry».

Το καταδυτικό συνεργείο επιχειρεί να απεγκλωβίσει την αλυσίδα από την προπέλα και αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο του τις επόμενες ώρες, κατ'εκτίμηση (και αν δεν εμφάνιστούν νέα προβλήματα) γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Το χρονικό

Το Fast Ferries Andros που παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας έχει δεθεί με ασφάλεια από ρυμουλκό καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ ενώ στο σημείο αναμένονται άλλα δύο ρυμουλκά.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα θα επιχειρηθεί προσπάθεια απεμπλοκής της καδένας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ρυμούλκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να πέσουν στο σημείο δύτες προκειμένου να κόψουν την καδένα ενώ στη συνέχεια στο σημείο θα τοποθετηθεί σημαδούρα προκειμένου τα ρυμουλκά να ανελκύσουν τις άγκυρες.

Σημειώνεται ότι το πρωί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διαδικασία απόπλου έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων.

Το superferry, για να απεμπλακεί άφησε την αριστερή άγκυρα και την καδένα του και εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Στη συνέχεια επιχειρήθηκε η απεμπλοκή των άλλων δύο πλοίων με αποτέλεσμα η αριστερή αλυσίδα της άγκυρας του Αικατερίνη Π να τυλιχτεί στην προπέλα του Fast Ferries Andros.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απεμπλοκής έγινε επακούμβηση των δύο πλοίων χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το Αικατερίνη Π αφού απώλεσε τη μία άγκυρα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάζοντας τους 391 επιβάτες, 41 οχήματα 3 φορτηγά, 2 λεωφορεία και 3 δίκυκλα.

Το πλοίο θα επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης,ενώ οι επιβάτες του, θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top