Ρόδος: «Αρνήθηκα να δουλέψω γι΄αυτόν και με ξυλοκόπησε», λέει θύμα στο Star

Εργασιακό «Μεσαίωνα» καταγγέλουν εργαζόμενοι στα νησιά

Τι κατήγγειλε ο υπάλληλος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από επιχειρηματία στη Ρόδο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Εργασιακό «Μεσαίωνα» καταγγέλλουν χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι στα νησιά. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του σερβιτόρου, που ξυλοκοπήθηκε από επιχειρηματία στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, μόνο και μόνο γιατί αρνήθηκε να δουλέψει για λογιαριασμό του. 

Ρόδος: Στον εισαγγελέα η υπόθεση με το σερβίρισμα στη θάλασσα

Σοκαρισμένη είναι η Ρόδος από τον ξυλοδαρμό ενός εργαζόμενου, ο οποίος έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από ιδιοκτήτη καταστήματος, επειδή αρνήθηκε να δουλέψει για αυτόν.

«Από την αρχή που ήρθα να δουλέψω εδώ, τη δεύτερη εβδομάδα μου είπε "θα έρθεις να δουλέψεις για μένα, 60 ευρώ την ημέρα" και του είπα όχι, γιατί είχα αρχίσει δουλειά αλλού. Πέρασαν δύο εβδομάδες και μου είπε να πάω να δουλέψω για 70 ευρώ την ημέρα και του είπα πάλι όχι», δήλωσε το θύμα της επίθεσης αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα. Ακόμα, παραδέχτηκε ότι του πήρε δύο πελάτες, γεγονός που εξαγρίωσε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

«Ο υπάλληλος μου πήρε δύο πελάτες από το δίπλα μαγαζί. Εξαγριωμένοι οι άλλοι επιτέθηκαν στον υπάλληλο μου, του έριξαν μπουνιές. Ήταν καμιά δεκαριά ακόμα άτομα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Ξαφνικά είδα 15 άτομα να χυμάνε μέσα στο μαγαζί, να πλησιάζουν φωνάζοντας στον σερβιτόρο και να του επιτίθενται. Επικράτησε πανικός. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου κοιτούσε παγωμένος και οι πελάτες έτρεχαν δεξιά και αριστερά στο μαγαζί για να γλιτώσουν», δήλωσε μάρτυρας στο Star. 

Εργασιακό «Μεσαίωνα» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στα νησιά

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας της Ρόδου για την υπόθεση του σερβιτόρου που εξυπηρετούσε τους πελάτες σχεδόν κολυμπώντας.. Δεν είναι, όμως, η μοναδική υπόθεση που έχει κινητοποιήσει τις δικαστικές Αρχές και την Επιθεώρηση Εργασίας, αφού δεκάδες νέα παιδιά που έχουν δουλέψει κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, καταγγέλλουν στο Star συνθήκες εργασιακού Mεσαίωνα.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Μπάμπης, εργαζόμενος στην εστίαση. Δούλεψε σεζόν σε ξενοδοχείο της Σκιάθου, όμως το μετάνιωσε, αφού οι συνθήκες εργασίας ήταν απαράδεκτες, με 12ωρα εργασίας χωρίς ρεπό και ξεκούραση.

«Είχα δουλέψει από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβρη και δεν πήραμε ούτε ένα ρεπό. Δούλευα περίπου 12 - 13 ώρες. Στο τέλος διαπίστωσα, επειδή το έψαξα με τη μητέρα μου, ότι μου είχαν κλέψει και αρκετά ένσημα», κατήγγειλε ο νεαρός στο Star. 

Νέοι που εργάστηκαν σεζόν σε νησιά καταγγέλλουν εργασιακό Μεσαίωνα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πέραν, όμως, των εξαντλητικών ωραρίων, ήρθε αντιμέτωπος και με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς έμενε σε ένα μικρό δωμάτιο μαζί με άλλα τέσσερα άτομα: 

«Μέναμε στο δωμάτιο τέσσερα άτομα, δεν υπήρχε πουθενά aircondition ή κάτι για να μπορέσουμε να δροσιζόμαστε. Ήταν σε υπόγεια στους 40 βαθμούς, από πάνω από τα κρεβάτια έσταζαν νερά».

Τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας τείνουν να γίνουν ο κανόνας ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Όπως καταγγέλλει ο Αντώνης, είχε κανονίσει να εργαστεί σεζόν σε άλλες συνθήκες από αυτές που τελικά κατέληξε να δουλεύει: «Ενώ είχαμε πει στην αρχή να δουλεύω πέντε φορές την εβδομάδα, τελικά πήγε έξι με εφτά, οι 8 ώρες έγιναν 10. Παρόλο που μου είχαν πει ότι θα μπουν κάποια ένσημα, τελικά δεν μπήκαν ποτέ».


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top