Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα σε Λατινικά, Πληροφορική και Χημεία

Βατά τα θέματα και στα τρία μαθήματα

Πανελλήνιες 2023: Χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την ώρα της εξέτασης / Όλα όσα είπε η Έφη Ριζά, φιλόλογος και διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή στο star.gr

Συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΓΕΛ, με τους υποψηφίους να εξετάζονται στα Λατινικά, την Πληροφορική και τη Χημεία.

Πανελλαδικές 2023: Κύκλωμα χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις για έξτρα μόρια!

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάζονται στην Πληροφορική και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας εξετάζονται στη Χημεία.

Το star.gr σε συνεργασία με τον Φροντιστηριακό Όμιλο Σπουδή σας παρουσιάζουν τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα στα τρία μαθήματα: 

Δείτε τα θέματα των Λατινικών

Δείτε τα θέματα της Πληροφορικής

Δείτε τα θέματα της Χημείας

Πανελλήνιες 2023: Σαφή και κατανοητά τα θέματα των Λατινικών

Τα θέματα στο μάθημα των Λατινικών χαρακτηρίζονται σαφή και κατανοητά, είναι διατυπωμένα με ακρίβεια και μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με άνεση από έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιο. 

Η ιδιαιτερότητα της φετινής εξέτασης έγκειται στη μερική  προσαρμογή των ζητουμένων στη φιλοσοφία της Τράπεζας Θεμάτων, δηλαδή για πρώτη φορά στη γραμματική τα ζητούμενα επιμερίστηκαν σε περισσότερες και  μικρότερης έκτασης ασκήσεις ενώ στο συντακτικό ακολουθήθηκε το πνεύμα των προηγούμενων εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2023: Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τα θέματα της Πληροφορικής

Τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων  στο μάθημα της Πληροφορικής είναι σαφή, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα μπορούσε να γράψει άριστα.

  • Το Θέμα Α εξετάζει βασικές έννοιες Θεωρίας χωρίς κάποια δυσκολία.
  • Το Θέμα Β απoτελείται  από θεωρητικές ασκήσεις που εξετάζουν  όλο το εύρος της ύλης του μαθήματος.
  • Το Θέμα Γ είναι εύκολη άκσηση με χρήση δομής επανάληψης και υποπρογράμματος χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
  • Το Θέμα Δ είναι εύκολη άσκηση με πίνακες βασικής μεθοδολογίας χωρίς αντίστοιχα να εμφανίζει κάποια  δυσκολία.

Πανελλήνιες 2023: Αναμενόμενα τα θέματα της Χημείας, αλλά χρειάζονταν προσοχή

Τα θέματα της Χημείας χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές αναμενόμενα, στο πνεύμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με σημεία που χρειάζονταν προσοχή αλλά  σίγουρα σαφέστερα και ποιοτικότερα από θέματα προηγουμένων ετών στη Χημεία που είχαν προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση στους Υποψηφίους. Συνεπώς ένας  καλά προετοιμασμένος υποψήφιος δεν θα αντιμετώπιζε ιδιαίτερες δυσκολίες.

Στο Θέμα Α λίγη παραπάνω προσοχή και ψυχραιμία χρειαζόταν το Α4, όπως αντίστοιχα και στο Θέμα Β  το Β3, στο Θέμα Γ οι ζητούμενες εφαρμογές ήταν αναμενόμενες και απολύτως ενταγμένες  στην ύλη του σχολικού βιβλίου, ενώ στο Θέμα Δ  τα ζητούμενα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας αφού τα Δ3 και Δ4 απαιτούσαν προσοχή και καλή γνώση της θεωρίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top