Σοκάρει η περιγραφή 18χρονης -Είδε τον πατέρα της να σκοτώνει τη μητέρα της

«Δε θυμάμαι πολλά... Μου έχει μείνει μόνο εκείνη η εικόνα»

«Γροθιά στο στομάχι» είναι η μαρτυρία μιας 18χρονης, που πριν από δυόμιση χρόνια έγινε μάρτυρας της φρικτής δολοφονίας της μητέρας της, από τα χέρια του πατέρα της.

Η δολοφονία της Βαλάντως της ήταν μία από τις γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο την τελευταία τριετία. Η 44χρονη δολοφονήθηκε από τον πατέρα των παιδιών της τον Νοέμβριο του 2020. 

Η 16χρονη τότε κόρη τους ήταν παρούσα στο φρικτό έγκλημα. Προσπάθησε μάταια να σταματήσει τον πατέρα της, την ώρα που εκείνος σημάδευε τη μητέρα της με την καραμπίνα.

Σκότωσε τη γυναίκα του επειδή νόμιζε ότι έχει εξωσυζυγικές σχέσεις

«Μετά από όσα έγιναν, δυσκολεύομαι πολύ να θυμηθώ κάποια πράγματα. Ξεχνάω την εμφάνιση της μάνας μου, τη φωνή της, οι αναμνήσεις έσβησαν μετά από εκείνο το σκηνικό. Μου έχει μείνει ακόμα εκείνη η εικόνα. Προσπαθώ να το ελαττώσω και τα έχω καταφέρει σε ένα βαθμό», είπε αρχικά η 18χρονη μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και τη Ρία Τσοχαντάρη.

Αναφερόμενη στον πατέρα της, το κορίτσι υποστήριξε ότι είναι ορφανή και από τους δύο γονείς της: «Για μένα αυτός ο άνθρωπος δεν υπάρχει. Μετά από αυτό που έγινε δεν έχω κανένα γονιό. Έχει πεθάνει και αυτός για μένα».

Ήταν πάντα βίαιος. Χτυπούσε και εμάς και τη μαμά. Εμένα με είχε χτυπήσει με ένα σκουπόξυλο, το είχε σπάσει πάνω μου.

«Ο μόνος άνθρωπος που υπήρχε για μένα σαν γονιός ήταν η μάνα μου. Δε θυμάμαι πολλά πράγματα από τη μητέρα μου. Εκεί που είχαμε αρχίσει να είμαστε φίλες και να λέμε τα πάντα, κάποιος μου την έκλεψε. Ό,τι μου λένε για αυτή το κρατάω».

18χρονη περιγράφει τη στιγμή που ο πατέρας της σκότωσε τη μητέρα της

Η 18χρονη έχει πλέον στο πλευρό της τον μεγαλύτερο αδελφό της, ο οποίος έλειπε από το σπίτι το βράδυ της δολοφονίας. Αν και μένει μακριά, προσπαθεί να στέκεται δίπλα στη μικρότερη αδελφή του.

Γυναικοκτονία: Τι λέει κόρη θύματος που ήταν μπροστά στη δολοφονία της μητέρας της από τον πατέρα της

Οι σκηνές ζηλοτυπίας και οι ξυλοδαρμοί

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε για χρόνια προβλήματα στον γάμο τους, για τα οποία δεν ήξερε τίποτα κανείς.

Λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί, η άτυχη Βαλάντω είχε εκμυστηρευτεί όσα περνούσε τα τελευταία χρόνια: καθημερινοί καβγάδες, ξυλοδαρμοί και σκηνές ζηλοτυπίας από τον σύζυγό της, ο οποίος πίστευε ότι το θύμα διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top