Εθνική Οδός: Άγνωστο πότε θα ανοίξει μετά την κατολίσθηση βράχων

Η νέα ενημέρωση από την Ολυμπία Οδό

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από το πρωί, μετά από κατολίσθηση βράχων στο ύψος της Κινέτας στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων και οι ουρές που έχουν σχηματίσει τα αυτοκίνητα είναι τεράστιες. 

Κλειστή η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου: Ουρές χιλιομέτρων, μετά την πτώση βράχων

Η εταιρεία αναφέρει πως στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

κατολίσθηση βράχων στην Εθνική Οδό

Η Εθνική Οδός παραμένει κλειστή μετά την κατολίσθηση βράχων στο ύψος της Κακιάς Σκάλας - korinthostv.gr

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού «το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε τον βράχο. Όμως μετά δε θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τι διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, πού και πώς θα πρέπει να επέμβουμε.

Επειδή αρκετοί ρωτάτε, παρακαλώ σημειώσετε και τα εξής:

Σχετικά με τα αίτια, η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.

Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top