Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός των ΜΑΤ πέταξε χημικό σε κλειστό χώρο

Προκαταρκτική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ.

Προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό διέταξε η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε μία συγκεκριμένη κίνηση αστυνομικού των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων για την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μπούσιο υπάρχει ένα βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου στο οποίο απεικονίζεται αστυνομικός των ΜΑΤ ο οποίος ανεβαίνει τα σκαλιά της Πολυτεχνικής σχολής και από την ανοιχτή πόρτα πετάει στο εσωτερικό, σε έναν κλειστό χώρο, ένα χημικό. 

Πολυτεχνείο: 5 συλλήψεις και 87 προσαγωγές για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα στο βίντεο ακούγονται οι συνάδελφοί του να του φωνάζουν «μη, μη» δηλαδή να προσπαθούν να τον αποτρέψουν.

Η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη βρέθηκαν σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, κατά την διάρκεια των εορτασμών για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου ολόκληρη η Εγνατία οδός στη Θεσσαλονίκη μπροστά από το πολυτεχνείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις εννέα το βράδυ όταν άτομα από την πορεία των αντιεξουσιαστών μπήκαν στους εσωτερικούς χώρους της πολυτεχνικής σχολής και την χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε περισσότερες από 80 προσαγωγές ενώ πέντε άτομα συνελήφθησαν.  

Ένα μεγάλο μέρος των μαρμάρινων σκαλοπατιών της πολυτεχνικής σχολής έχει καταστραφεί.

Τα κομμάτια που λείπουν χρησιμοποιήθηκαν ως πολεμοφόδια χθες την νύχτα από τους κουκουλοφόρους. 

Στην Πάτρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία των φοιτητικών συλλόγων  στο κέντρο της πόλης άνθρωποι του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας άρχισαν να ρίχνουν προς τους αστυνομικούς βροχή από μολότοφ.

Διερχόμενοι πολίτες κρύφτηκαν μέσα στις πολυκατοικίες  για να γλιτώσουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν στις μολότοφ με χρήση χημικών. 

Μία γυναίκα  21 ετών και τρεις ακόμη νεαροί άνδρες συνελήφθησαν. Σε βαθμό κακουργήματος είναι οι κατηγορίες για την 21 ετών κοπέλα αφού βρέθηκαν στην κατοχή της σακίδια με εκρηκτικές ύλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Ζήτησε προθεσμία για αν απολογηθεί την Δευτέρα και μέχρι τότε κρατείται. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top