Φωτιά στη Μεσσηνία - Καλύτερη η εικόνα του μετώπου

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Παλαιόνερο Πύλου στη Μεσσηνία. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση από το Μεσοχώρι προς Πήδασο. Νωρίτερα είχαν απειληθεί και σπίτια όμως τώρα η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας μίλησε στο Star.gr για την πυρκαγιά και ανέφερε πως η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη ενώ νωρίτερα είχαν απειληθεί σπίτια εκτός του οικισμού.

Έγινε προληπτική εκκένωση κατοικιών εντός και εκτός του οικισμού ενώ συνεχίζουν να προβληματίζουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ύψους 4 με 5 μποφόρ.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την επιχείρηση κατάσβεσης. Συγκεκριμένα επιχειρούν 65 πυροσβέστες ανάμεσά τους 14 Φινλανδοί, 2 ομάδες πεζοπόρου, 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιές ξέσπασαν και σε άλλα σημεία της χώρας

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια του Γυθείου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Δεν κινδυνεύει προς το παρόν κατοικημένη περιοχή, η φωτιά καίει δασική έκταση και πνέουν άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και στη Γέφυρα Αλφειού στον Πύργο Ηλείας. Επίγειες και εναέριες δυνάμειες έσπευσαν στο σημείο ώστε να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά δεν είναι προς το παρόν κοντά σε κάποιο οικισμό και καίει δασική έκταση. Πνέουν άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Αστυνομικές περιπολίες για την αποτροπή πυρκαγιών - Πρόστιμο 300 ευρώ σε παραβάτες

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών, τον έγκαιρο εντοπισμό και αναγγελία αυτών και τον έλεγχο υπόπτων ατόμων και οχημάτων, από την Γ.Α.Δ.Α. για σήμερα έχουν συγκροτηθεί και δραστηριοποιούνται προς το σκοπό αυτό 100 αστυνομικές περιπολίες.

Επίσης έχουν διατεθεί επιπλέον 30 περιπολίες στα σημεία απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση βάσει του υφιστάμενου δείκτη επικινδυνότητας. Υπενθυμίζεται ότι για κάθε παράβαση της σχετικής απαγόρευσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top