«Μαύρη χήρα» τσίμπησε αγρότη στις Σέρρες και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Του δόθηκε το αντίδοτο και είναι πλέον καλά στην υγεία του

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό στη χώρα μας. Δύο μήνες πριν «μαύρη χήρα» είχε τσιμπήσει 4χρονο αγοράκι στο Πήλιο - Βίντεο από Star

Απίστευτη περιπέτεια έζησε αγρότης στις Σέρρες καθώς τον τσίμπησε αράχνη «μαύρη χήρα» και χρειάστηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης στο epiloges.tv. ο αγρότης με καταγωγή από τη Βισάλτια πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο και ανέφερε πως έχει πόνους σε όλο του το σώμα.

Οι γιατροί κάλεσαν τον διευθυντή της Παθολογικής ο οποίος είχε έρθει αντιμέτωπος με άλλα τρία τέτοια περιστατικά στο παρελθόν και διαπιστώθηκε πως η «μαύρη χήρα» είχε τσιμπήσει τον αγρότη στον μηρό.

Στη συνέχεια έπρεπε να βρεθεί το αντίδοτο, το οποίο κατέφτασε στις Σέρρες από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Χορηγήθηκε στον αγρότη ο οποίος νοσηλεύεται πλέον σε καλή κατάσταση.

Τι είναι η «Μαύρη Χήρα»

Η «μαύρη χήρα» συναντάται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα, με τις επιθέσεις της, ωστόσο, να μην είναι συχνές. 

Με το τσίμπημά της θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι και τον θάνατο σε πιο ασθενείς οργανισμούς, όπως ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες, μικρά παιδιά και αλλεργικά άτομα.

Το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» επηρεάζει μια σειρά από όργανα και λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού κι αυτός είναι ο λόγος που η χορήγηση αντιδότου πρέπει να γίνεται πολύ γρήγορα.

Σε περίπτωση που είμαστε μόνοι μας, περιορίζουμε το σημείο του σώματος που μας έχει τσιμπήσει. Αν, για παράδειγμα, είναι το πόδι ή το χέρι, σφίγγουμε το σημείο ώστε να μην κυκλοφορήσει στο σώμα το δηλητήριο και εν συνεχεία πλένουμε σχολαστικά την πληγή. 

Η παροχή ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, όμως, αποτελεί την ασφαλέστερη λύση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top