Απόκριες 2022: Χωρίς καρναβαλικές εκδηλώσεις η Πάτρα και φέτος

Για τρίτη συνεχή χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Μπορεί να περιμέναμε ότι φέτος όλα θα ήταν λίγο διαφορετικά και ότι θα τα καταφέρναμε να γιορτάσουμε τις Απόκριες, ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο ούτε φέτος.

Απόκριες 2022: Πότε ανοίγει φέτος το Τριώδιο

Στην Πάτρα, την πόλη που αναβιώνει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας, και φέτος οι Απόκριες θα εορταστούν χωρίς παρελάσεις, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.

«Ο δήμος είναι καθ΄ όλα έτοιμος να πραγματοποιήσει το πατρινό καρναβάλι 2022. Μάλιστα, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Αλλά για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν συνολικά και πώς θα γίνουν, αυτό θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων την προσεχή Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου», ανέφερε ο δήμαρχος Πάτρας..

Απόκριες: «Όχι» στις παρελάσεις, «ίσως» για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Όπως ανέφερε ο κ. Πελετίδης, θα στείλει επιστολή στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου: «Ο δήμος θα στείλει τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση, λίστα με τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το πατρινό καρναβάλι 2022, με πλήρεις αναφορές για τον σχεδιασμό και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία από την πανδημία Covid-19 και επί αυτών θα αναμένει επίσημη απάντηση για το τι τελικά θα επιτρέψει η κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί».

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι δείκτες της πανδημίας όσο και οι αναλύσεις στα λύματα της πόλης έδειξαν πως δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις με μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Το ποιες ακριβώς εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, θα αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο της Πάτρας, μόνο τον πρώτο χρόνο αναβολής των εκδηλώσεων υπήρξε απώλεια εσόδων της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top