ΕΛ.ΑΣ: «Βιονικά» γυαλιά, το νέο ψηφιακό όπλο της αστυνομίας

Τι είναι τα ειδικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά στη Δίωξη του εγκλήματος, με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Darlene», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Όπως περιέγραψε ο Βάιος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για ειδικά γυαλιά ψηφιακής τεχνολογίας, επαυξημένης πραγματικότητας όπως ονομάζονται, τα οποία έχουν απίστευτες δυνατότητες. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, θα μπορούν να ανιχνεύουν και να εντοπίζουν αντικείμενα, αλλά και επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες, οι οποίοι για παράδειγμα, θα κρύβονται μέσα σε κτίρια πίσω από τσιμεντένιους τοίχους. 

Θα συνδέονται ασύρματα μέσω 5G με μικροκάμερες, που διαθέτουν η ΕΚΑΜ και η αντιτρομοκρατική. Θα συνδέονται ακόμη και με drone και θα έχουν πλήρη εικόνα σε ένα επικίνδυνο πεδίο αστυνομικών επιχειρήσεων. Θα μπορούν επίσης να ξεχωρίζουν φίλους ή εχθρούς, ώστε να μειώνουν την πιθανότητα ύπαρξης θυμάτων από φίλια πυρά, ενώ θα εντοπίζονται άμεσα και τα άτομα που χρειάζονται επειγόντος ιατρική βοήθεια.  

Το ερευνητικό πρόγραμμα Darlene» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top