Θεσσαλονίκη: «Η μόνη καριέρα που θα κάνεις είναι στα στενά της Γιαννιτσών»

Απίστευτο περιστατικό bullying από καθηγήτρια σε μαθήτρια

σχολείο

Bullying από την ίδια της την καθηγήτρια υποστηρίζει ότι υπέστη η ανήλικη μαθήτρια, η οποία είχε καταγγείλει τον περασμένο Νοέμβριο 16χρονο συμμαθητή της για βιασμό στη Θεσσαλονίκη. 

«Εσύ η μόνη καριέρα που θα κάνεις θα είναι στα στενά της Γιαννιτσών» φέρεται να της είπε η καθηγήτρια στις 12 Ιανουαρίου μέσα στην τάξη και μπροστά σε όλους τους συμμαθητές της. 

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Φώτης Γροντάς, η εκπαιδευτικός στοχοποίησε τη 15χρονη μαθήτρια με φρασεολογία χυδαίου περιεχομένου. 

Μιλώντας στο ThessToday.gr ο κ. Γροντάς ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός ασκεί bullying επί σκοπού και κακοποιητική ψυχολογική συμπεριφορά προς τη μαθήτρια, η οποία υπομένει αυτή τη συμπεριφορά και προσπαθεί να αμυνθεί. 

«Το κορίτσι προσπαθεί να αμυνθεί, ευτυχώς είναι δυνατή αλλά έχει πολύ μεγάλα σκαμπανεβάσματα, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Την επόμενη μέρα μετά από αυτό που έγινε δεν πήγε στο σχολείο», δήλωσε ο κ. Γροντάς.

«Έχουμε υποβάλει μήνυση εναντίον της καθηγήτριας και του διευθυντή, επειδή επιτρέπει να συνεχίζονται αυτές τις συμπεριφορές από την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Είναι εν γνώση του διευθυντή αυτές οι συμπεριφορές. Η εκπαιδευτικός επιτίθεται κατά παντός, σε όποια τάξη διδάσκει. Αλλά έχει στοχεύσει συγκεκριμένα το θύμα γιατί θεωρεί ότι λόγω του περιστατικού στοχοποιήσαμε το σχολείο. Και όλα αυτά γίνονται εν γνώση της διεύθυνσης του σχολείου, τη στιγμή που διενεργείται ΕΔΕ εναντίον του διευθυντή και όποιου άλλου εμπλεκόμενου, ενώ ταυτόχρονα η υπόθεση του βιασμού είναι στον ανακριτή», πρόσθεσε.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κάλεσε τη 15χρονη και την πίεσε να συγκαλύψει το περιστατικό. 

«Την πίεσε ψυχολογικά με σφοδρό τρόπο, προκαλώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση -στην ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη ψυχολογία του θύματος-, που παρακολουθείται από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό που όρισε η εισαγγελία. Ο διευθυντής προσπαθεί να συγκαλύψει το απίστευτο αυτό γεγονός της ψυχολογικής κακοποίησης από καθηγήτρια στο θύμα», δήλωσε ο κ. Γροντάς.

Εναντίον του διευθυντής και της καθηγήτριας έχει υποβληθεί μήνυση από την προηγούμενη Παρασκευή. 

Πηγές από τη διεύθυνση του σχολείου επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, ενώ τόνισαν ότι χθες ζητήθηκε από μαθητές να μεταφέρουν τις μαρτυρίες τους για τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ωστόσο όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές αυτό δεν έγινε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top