Κορωνοϊός: Ακόμα πέντε ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στο Λασίθι

Πόσα έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Πέντε ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στο Λασίθι - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον προκαλεί ανησυχία, ενώ και στη χώρα μας φαίνεται να επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς.

Πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξη Όμικρον στη Μ. Βρετανία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και της Κατερίνας Παπακωστοπούλου, πέντε νέα ύποπτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στο Λασίθι. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη χώρα

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τις 29.11.2021 που επιβεβαιώθηκε με αλληλούχιση και ανάλυση του γονιδιώματος του ιού (γονιδιωματική επιτήρηση) το πρώτο κρούσμα Όμικρον στη χώρα μας, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά πέντε κρούσματα.

Πρόκειται για δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 25 - 41 ετών, η διάγνωση των οποίων έγινε στις ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Χανίων, και Λασιθίου.

Τα τέσσερα από τα πέντε αυτά κρούσματα είναι εισαγόμενα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (δύο από Ν. Αφρική και δύο από Γαλλία), ενώ ένα κρούσμα είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου εισαγόμενου κρούσματος. 

Όλα τα κρούσματα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ τα κλινικά συμπτώματα που εμφάνισαν είναι ήπια και ολιγοήμερης  διάρκειας.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top