Κακοκαιρία Μπάλλος: Πόσοι τόνοι νερού έπεσαν το τελευταίο 48ωρο

Η κακοκαιρία Μπάλλος έφερε βροχές ρεκόρ σε όλη τη χώρα

Η κακοκαιρία Μπάλλος έφερε βροχές ρεκόρ σε όλη τη χώρα με την Ιθάκη, το Άγιο Όρος και την Αιτωολοακαρνανία να καταγράφουν τον μεγαλύτερο όγκο νερού, σύμφωνα με το meteo.

Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη 14/10 έως και το πρωί του Σαββάτου 16/10.

Όπως προκύπτει από τις καταγραφές ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (262 χιλιοστά).

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν σύμφωνα με το meteo και στην Αθήνα όπου ο σταθμός των Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής, όπως και στην Εύβοια.

Η βροχόπτωση μόνο για την Πέμπτη άγγιξε το 1/3 του όγκου νερού που πέφτει ετησίως σε κάποιες περιοχές σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό και εκπρόσωπο της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστο Ζερεφό.

Μεγάλες ποσότητες νερού και στην Αττική, το οδικό δίκτυο της οποία δοκιμάστηκε από το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά και στη κεντρική και νότια Εύβοια, όπου και έχασε τη ζωή του μέσα στα ορμητικά νερά ένας 69χρονος βοσκός.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top