Κορωνοϊός: Σχεδόν 1 στα 3 νέα κρούσματα σε Αττική

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Σχεδόν 1 στα 3 νέα κρούσματα του κορωνοϊού συγκεντρώνονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ αναφορικά με την κατανομή των μολύνσεων.

Για μια ακόμη ημέρα η Θεσσαλονίκη καταγράφει περισσότερα από 350 κρούσματα κορωνοϊού, παρότι στην Αττική καταγράφεται μια τάση ανόδου της διάδοσης του ιού την τελευταία εβδομάδα. Παράλληλα, δύσκολη σκιαγραφείται η εικόνα της πανδημίας και στη Λάρισα που εξακολουθεί να καταγράφει τριψήφιο αριθμό περιστατικών.

Κορωνοϊός: 2.313 κρούσματα, 30 θάνατοι και 361 διασωληνωμένοι

Συγκεκριμένα, στην Αττική το τελευταίο 24ωρο εντοπίζονται 539 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά, 168 καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, 81 στα βόρεια προάστια, 77 στον δυτικό τομέα Αττικής και 55 στην ΠΕ Πειραιά.

Την ίδια ώρα, 357 νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίζονται σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα καταγράφει πλέον κατά μέσο όρο 335 νέες μολύνσεις καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, παραμένοντας έτσι η Περιφέρεια με τον υψηλότερο αριθμό νέων διαγνώσεων στη χώρα.

Τέλος, η Λάρισα καταγράφει 169 κρούσματα του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, παρουσιάζοντας μια σταθεροποίηση σε υψηλή διάδοση (157 κρούσματα κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top