Αίσιο τέλος: Βρέθηκαν οι δύο προσκυνητές στο Άγιον Όρος

Το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ

Βρέθηκαν τελικά οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές, οι οποίοι είχαν χαθεί και αναζητούνταν από την Παρασκευή το βράδυ στο Άγιον Όρος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Οι δύο προσκυνητές εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Αγίου Όρους και του αστυνομικού σταθμού Μεγίστης Λαύρας κοντά σε σκήτη της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και είναι καλά στην υγεία τους. Έχουν μεταφερθεί στο ρουμανικό μοναστήρι προκειμένου να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, καθώς είναι καταπονημένοι από την πολύωρη περιπέτειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. είχαν πάρει λάθος μονοπάτι.

Οι δύο προσκυνητές, παρά την κακοκαιρία και την αδιάκοπη βροχόπτωση, επιχείρησαν να ανέβουν στην κορυφή του Άθωνα, μαζί με άλλους προσκυνητές.

Το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου:

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους» τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας είχε προστεθεί και ένα ελικόπτερο. 

Το χρονικό

Η περιπέτεια των δύο προσκυνητών ξεκίνησε χθες το απόγευμα όταν ομάδα εννιά Ουκρανών προσκυνητών πήγε για πεζοπορία και ανάβαση στο όρος Αθως ενώ μαινόταν η κακοκαιρία Μπάλλος.

Καθώς ξεκίνησαν την κατάβαση οι δύο από τους προσκυνητές έμειναν πιο πίσω. Οταν οι υπόλοιποι επτά αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν δίχως όμως να τους εντοπίσουν.

Τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για τους δύο αγνοούμενους και στήθηκε επιχείριση εντοπισμού τους με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ. Στις έρευνες, καθώς ο καιρός ήταν καλός συμμετείχε και ελικόπτερο.

Τελικά οι προσκυνητές εντοπίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, σώοι και αβλαβείς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν πάρει λάθος μονοπάτι στην κατάβασή τους, με αποτέλεσμα να χαθούν. Ευτυχώς η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top